De van een blessure herstellende Robert Lewandowski maakte zijn rentree op de training
NOS Voetbal

Duitse profvoetballers trainen weer, amateurs krijgen géén toestemming

Bayern München heeft maandag de trainingen weer hervat. Vanwege de coronacrisis wordt volgens strikte voorschriften getraind. De selectie van de Duitse recordkampioen trainde daarom op meerdere velden, met maximaal vijf personen op een veld.

De auto's van de spelers staan in de garage ook ver uit elkaar en er mogen maar twee spelers tegelijkertijd in een kleedkamer zijn. "Het was een heel ongewoon gevoel om in zulke kleine groepen te trainen", zei aanvoerder Manuel Neuer na afloop van de training. "Maar het was heel fijn om de jongens weer in het echt te zien."

De koploper van de Duitse competitie is niet de enige ploeg die weer op het veld staat. Eerder keerden Eintracht Frankfurt, RB Leipzig en Bayer Leverkusen, de ploeg van Peter Bosz, terug op het trainingscomplex.

Borussia Dortmund hervatte maandag 30 maart alweer de trainingen, in duo's staan de spelers van Dortmund op het veld. Voorlopig zullen de spelers zich nog niet in het stadion kunnen begeven, aangezien dat is omgebouwd tot coronabehandelcentrum.

Hoewel de wedstrijden in de Bundesliga vooralsnog zijn opgeschort tot 30 april, sturen de clubs aan op een hervatting van de competitie in mei. Met nog negen speelronden te gaan hopen de clubs vóór juli de competitie af te maken.

De Deutsche Fussball Liga (DFL), organisator van de Bundesliga en de 2. Bundesliga, ontkent dat er een plan ligt om de competitie begin mei weer te hervatten. Voetbalmagazine Kicker meldde zaterdag dat de clubs uit de hoogste twee divisies besloten hadden in mei, achter gesloten deuren, weer te gaan voetballen.

Volgens de DFL gaat het echter om een 'misleidend' bericht. Er zou helemaal geen duidelijk plan op tafel liggen voor het restant van het seizoen. De DFL besloot dinsdag dat er in ieder geval tot eind april niet wordt gevoetbald. "Er zijn twee scenario's besproken, maar daar zitten heel wat onzekerheden aan vast", meldde DFL in een reactie op het bericht van Kicker.

"Er geldt geen uitzonderingspositie voor de Bundesliga en de tweede divisie nu onze hoogste prioriteit is om het virus in te dammen", aldus de DFL. De organisatie van de twee hoogste divisies in Duitsland waarschuwt amateurclubs uitdrukkelijk niet het voorbeeld van de profclubs te volgen. De amateurs mogen dus niet de training hervatten.

Bekijk hieronder hoe de selectie van Eintracht Frankfurt weer traint.

Bij Eintracht Frankfurt staan ze weer op het voetbalveld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl