Jadon Sancho op het trainingsveld AFP
Sport en corona

De Duitse en Engelse competitie liggen nog tot eind april stil, maar een aantal clubs pakt langzaamaan de training alweer op.

De spelers van Borussia Dortmund gaan vanaf vandaag in groepjes van twee trainen. José Mourinho, trainer van Tottenham Hotspur, heeft een andere manier bedacht om zijn spelers fit te houden. Hij gaat online training geven.

"We gaan langzaam weer beginnen", zegt Dortmund-middenvelder Emre Can. "We moeten toch fit blijven." Dortmund is niet de eerste Duitse club die de training weer oppakt. De spelers van RB Leipzig en Vfl Wolfsburg gaan ook alweer naar de club om in kleine groepen wat oefeningen te doen.

Onzekerheid

Dortmund heeft besloten duo's te vormen. "Het is fijn om in ieder geval weer wat op het veld te kunnen doen", aldus Duits international Can. "De onzekerheid is het grootste probleem. We weten niet eens wanneer we weer kunnen spelen. Het liefst morgen al, maar dat gaat niet."

Jose Mourinho, trainer van Tottenham AFP

Mourinho heeft besloten training te gaan geven via een videoverbinding. De spelers van Tottenham Hotspur kunnen thuis online live de training volgen.

De selectie had eerder al een trainingsschema gekregen dat thuis uitgevoerd moest worden. "Het is een flexibel schema, dus je kan het doen wanneer je wil", vertelt middenvelder Harry Winks. Om toch ook een beetje regelmaat erin te krijgen, geeft Mourinho voortaan dagelijks een training via een live-videoverbinding.

Bergwijn en Son naar huis

Steven Bergwijn, die herstellende is van een enkelblessure, is inmiddels niet meer in Engeland. De middenvelder van de Spurs kreeg toestemming om de komende tijd in Nederland te blijven, omdat hij binnenkort vader wordt.

Son Heung-min is vanwege persoonlijke redenen terug naar zijn vaderland gevlogen. De Zuid-Koreaan werkt aan zijn herstel nadat hij in het competitieduel met Aston Villa (16 februari) een gebroken arm opliep.

STER reclame