Thomas Müller, Manuel Neuer en Joshua Kimmich
NOS Voetbal

Bundesliga ligt tot 30 april stil vanwege het coronavirus

De Duitse voetbalcompetities liggen in elk geval nog tot en met 30 april stil. Dat werd dinsdag bekendgemaakt door de Deutsche Fussball Liga (DFL), waarin de clubs zijn vertegenwoordigd.

Het besluit was slechts een formaliteit, nadat de DFL vorige week al voorstelde om de Bundesliga tot eind april uit te stellen.

Op 13 maart werd de competitie stilgelegd in verband met het heersende coronavirus. Toen werd bepaald dat er in ieder geval tot 2 april niet zou worden gespeeld. Nu is de termijn dus verlengd.

Volgens voetbalmagazine Kicker is het streven om de Bundesliga begin mei te hervatten zonder publiek. Het uitspelen van de competitie wordt belangrijk geacht gezien de tv-gelden. Anders lopen de clubs miljoenen aan inkomsten mis.

Er moeten nog negen speelronden worden afgewerkt in Duitsland. Bayern München gaat aan kop in de Bundesliga en heeft vier punten voorsprong op de nummer twee Borussia Dortmund.

Vanavond ook besluit over eredivisie

Het Nederlandse voetbal is nog in afwachting van het kabinetsbesluit over de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus. De voetballers zitten, net als bijna iedereen in het land, al twee weken thuis, omdat ook de profclubs hun faciliteiten hebben moeten sluiten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Deze maatregelen gelden nog tot 6 april. Vanavond maakt het kabinet bekend tot wanneer deze verlengd worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl