NOS Voetbal

VVV mag niet voetballen, maar buurman Gladbach wel: 'Best bizar'

VVV mag niet voetballen, maar buurman Mönchengladbach wel: 'Best bizar'

De eredivisie ligt sowieso tot september stil. Bij VVV-Venlo krabben ze zich achter de oren, want dertig kilometer verderop - bij het Duitse Borussia Mönchengladbach - wordt vanaf volgend weekend wel weer gevoetbald in de Bundesliga.

"Ja, dat klinkt bizar", zegt Marco Bogers, directeur van VVV. "Het is lastig om daar in de keuken te kijken. In Duitsland zijn de clubs meer afhankelijk van tv-inkomsten. Bij Gladbach geloof ik voor bijna vijftig procent, bij VVV is dat ongeveer twintig procent van de begroting."

VVV heeft vertegenwoordiger Duitse betrekkingen

Bij VVV is vanwege de vele Duitse sponsors en supporters die de club rijk is, een heuse vertegenwoordiger Duitse betrekkingen in dienst, Robert Pinoir. Hij denkt dat er in Duitsland weer vreemd naar Nederland wordt gekeken.

"Ik denk dat ze het een beetje voorbarig vonden dat hier zo snel besloten is om niet te voetballen. Maar wat dat betreft heb je in Duitsland ook best veel mensen die tegen de hervatting van de Bundesliga zijn."

Geen fans, maar poppen op tribune bij Borussia Mönchengladbach

Bij VVV - de nummer dertien van de eredivisie - zijn de spelers afgelopen week wel begonnen met trainen. "Ik denk dat we sowieso in de eredivisie waren gebleven, maar voor ons was het niet zo verkeerd dat het seizoen beëindigd werd", aldus Bogers.

Nieuwe speler voor VVV: een Duitser

Op de transfermarkt is VVV ook weer actief. De 31-jarige transfervrije Duitse verdediger Lukas Schmitz werd vastgelegd. De linksback speelde met Schalke 04 in 2011 de halve finales van de Champions League. Afgelopen jaren kwam hij uit voor het Oostenrijkse Wolfsberger AC.

AFP
Stadion De Koel in Venlo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl