Pro Shots
NOS Voetbal

Alle seinen op groen: de bal gaat op 16 mei weer rollen in de Bundesliga

Toestemming om weer te gaan voetballen had de Bundesliga al gekregen van bondskanselier Angela Merkel en de zestien deelstaten, maar nu is ook bekend wanneer de bal weer gaat rollen in de hoogste klasse van het Duitse profvoetbal: op zaterdag 16 mei, zo heeft organisator Deutsche Fußball Liga (DFL) bekendgemaakt.

Helemaal als vanouds zal het niet zijn, want vanwege het nog altijd rondwarende coronavirus zal publiek in de stadions ontbreken. Dat is een van de voorwaarden waaronder de competitie hervat mag worden. Een andere is dat de voetballers en begeleiders de komende weken veelvuldig getest moeten worden op het virus.

Eerste grote competitie

Borussia Mönchengladbach-FC Köln was op woensdag 11 maart de laatste wedstrijd die gespeeld werd, voordat vanwege het coronavirus een streep ging door het voetbal in Duitsland.

De Bundesliga is de eerste grote Europese competitie die weer begint. De hoop is om de competitie, waarin nog negen speelronden afgewerkt moeten worden, voor 30 juni af te ronden.

De finale van het bekertoernooi in Duitsland wordt mogelijk begin juli afgewerkt, maar eerst moeten de halve finales FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen en Bayern München-Eintracht Frankfurt nog een plaats op de kalender krijgen.

Programma Bundesliga

Zaterdag 16 mei
RB Leipzig-SC Freiburg
Hoffenheim-Hertha BSC
Fortuna Düsseldorf-Paderborn
Augsburg-VfL Wolfsburg
Eintracht Frankfurt-Mönchengladbach
Zondag 17 mei
Köln-Mainz
Union Berlin-Bayern München
Maandag 18 mei
Werder Bremen-Bayer Leverkusen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl