Pro Shots
NOS Voetbal

In navolging van Duitsland gaat ook in Oostenrijk de bal weer rollen

In navolging van de Duitse Bundesliga wordt ook de Oostenrijkse voetbalcompetitie hervat. "Ja, we gaan weer beginnen", zegt de voorzitter van de Oostenrijkse voetbalbond ÖFB, Leo Windtner. Hoogstwaarschijnlijk gebeurt dat in de eerste week van juni en zonder publiek.

De bewindspersoon noemt het zeer urgent dat de bal weer gaat rollen in Oostenrijk. "Als we nu niet zouden beginnen, zouden we het voetballandschap in Oostenrijk over een jaar niet meer herkennen."

De clubs mogen vanaf komende vrijdag 15 mei de groepstraining hervatten. Mede daarom reed Alex Pastoor, trainer van Rheindorf Altach dat uitkomt op het hoogste niveau, afgelopen zondag vanuit Nederland naar Oostenrijk.

Pastoor moet geduld hebben: 'Circus nog minimaal twee weken opgeschoven'

De spelers van de Oostenrijkse clubs stonden vorige maand al even op het trainingsveld, maar nadat duidelijk was geworden dat er voorlopig nog niet in wedstrijdverband gevoetbald zou worden, werden de trainingen weer stilgelegd.

Volgens Oostenrijkse media wordt eerst de bekerfinale tussen RB Salzburg en Austria Lustenau gespeeld. Daarna volgt een programma van twee duels per week. Hoe het wedstrijdschema er precies gaat uitzien, wordt woensdag tijdens een vergadering besproken.

Er staan nog tien speelronden op het programma. De clubs zijn inmiddels verdeeld in een kampioenspoule en een zogeheten kwalificatiegroep, nadat de reguliere competitie al voor het stilleggen van de Bundesliga was uitgespeeld. Pastoor strijdt met Altach in de kwalificatiepoule tegen degradatie en voor een ticket voor de Europa League-voorrondes.

Waar en wanneer gaat de bal weer rollen?

Duitse Bundesliga 16 mei
Oostenrijkse Bundesliga eerste week juni
Spaanse La Liga hoopt 12 juni
Engelse Premier League hoopt begin juni
Portugese Primeira Liga 4 juni
Deense Superliga 28 mei
Nederlandse eredivisie gestopt
Franse Ligue 1 gestopt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl