AFP
NOS Voetbal

Duitse bekerfinale op 4 juli, Deense competitie wordt eind mei hervat

De Duitse bekerfinale wordt op 4 juli gespeeld. Dat heeft de Duitse voetbalbond DFB vanmiddag bekendgemaakt. Als alles volgens plan verloopt, is dat één week nadat de Bundesliga is afgerond.

De halve finales Bayern München-Eintracht Frankfurt en 1. FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen staan op dinsdag 9 en woensdag 10 juni geprogrammeerd.

Verlies 91 miljoen

De Duitse competitie gaat zaterdag 16 mei weer van start. De resterende negen speelrondes zullen zonder publiek gespeeld worden. Dat betekent voor de clubs uit de eerste en tweede Bundesliga een kostenpost van 91 miljoen euro. Ongeveer 70 miljoen is voor rekening van de clubs uit de eerste Bundesliga. Dat heeft het Duitse tijdschrift Der Kicker uitgerekend.

De financiële topman van Borussia Mönchengladbach, Stephan Schippers, wist te melden dat het verlies voor zijn club uit gaat komen op ongeveer 13 miljoen. "En dan ga ik ervan uit dat het seizoen wordt uitgespeeld, zoals nu de bedoeling is."

Mocht de herstart van het seizoen uiteindelijk toch niet doorgaan, dan loopt het tekort op tot ruim 30 miljoen. "Maar het voortbestaan van de club komt niet in gevaar", aldus Schippers.

AFP
Mart Lieder, spits van OB Odense

Vorige week kreeg de Deense voetbalcompetitie groen licht van de regering om de voetbalcompetitie te hervatten en nu is ook bekend wanneer de eerste wedstrijd weer op het programma staat in Denemarken. Op 28 mei gaat de bal weer rollen in de Superliga. Vanwege het coronavirus gebeurt dat nog wel achter gesloten deuren.

In Denemarken mochten de clubs eind maart alweer starten met trainen. Toen nog wel met de nodige restricties, vanwege de coronamaatregelen. In kleine groepjes konden de voetballers hun oefeningen afwerken. Onder hen ook Kees Luijckx en Mart Lieder. Verdediger Luijckx maakte eind januari de overstap naar hekkensluiter Silkeborg, Lieder staat onder contract bij OB Odense.

Engeland: niet voor 1 juni

De Britse regering heeft besloten dat er tot 1 juni geen topsportevenementen mogen worden gehouden in Engeland, ook niet achter gesloten deuren. Dat betekent dat de Premier League in elk geval nog tot juni stilligt. Het overleg om de competitie daarna te hervatten, gaat wel door.

  • Als het aan Boris Johnson ligt, kan de Premier League na 1 juni hervat worden
  • Herstart La Liga mogelijk op 12 juni

In Spanje kan er mogelijk op 12 juni weer worden gevoetbald. Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, hoopt van de overheid toestemming te krijgen om dan weer te kunnen beginnen. "Het is moeilijk om in de toekomst te kijken, maar ik heb er goede hoop op dat we op 12 juni weer zullen voetballen", zei Tebas in Spaanse media.

Het is de bedoeling dat er iedere dag gevoetbald gaat worden, zodat het seizoen nog afgemaakt kan worden. Een dag voor ieder duel worden de spelers getest.

"Ze lopen thuis meer risico dan op het veld", meldde Tabas. "Als iedereen de hygiënemaatregelen volgt, heb ik er vertrouwen in dat er praktisch geen risico's zijn. Als we allemaal de regels respecteren, kunnen we met zo min mogelijk besmette spelers beginnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl