FC Köln-speler Birger Verstraete tijdens een competitieduel in september
NOS Voetbal

Köln-speler luidt noodklok over herstart Bundesliga na coronagevallen

FC Köln-middenvelder Birger Verstraete heeft zich na de drie coronagevallen bij zijn Duitse club uiterst kritisch uitgelaten over de mogelijke herstart van de Bundesliga. De 26-jarige Belg noemt de plannen om de competitie in mei weer op te starten roekeloos.

Sinds begin april kan er bij de Bundesligaclubs weer individueel en in kleine groepen worden getraind. Donderdag werden alle spelers, trainers en stafleden van de 36 profclubs getest op corona. Bij Köln bleken twee spelers en een fysiotherapeut besmet. Het trio gaat twee weken thuis in quarantaine.

Verstraete, wiens vriendin hartpatiënte is, spreekt in een interview met de Belgische tv-zender VTM zijn zorgen uit. "Wij (de rest van de spelersgroep, red.) hoeven voorlopig niet in quarantaine en dat is wel een beetje bizar. De fysiotherapeut heeft mij en andere spelers wekenlang behandeld. En met een van de twee spelers in kwestie vormde ik een duo in de fitnesszaal."

Zondag wordt de selectie van FC Köln nog een keer op het coronavirus getest. "Ik houd mijn hart vast voor de resultaten. Ik hoop dat het bij drie personen blijft, maar ik houd er ook rekening mee dat het virus zich heeft verspreid", aldus Verstraete, die vorig seizoen overkwam van KAA Gent.

Directie deelt zorgen niet

Zaterdag zetten ook enkele politici vraagtekens bij de situatie bij Köln. Maar directeur Horst Heldt zei die zorgen niet te delen. "Niemand binnen onze club heeft roekeloos gehandeld", verzekerde Heldt aan Bild am Sonntag.

"Feit is natuurlijk dat we drie besmette medewerkers en meer dan vijftig niet-besmette medewerkers hebben. Maar we gaan ervan uit dat de maatregelen op de club werken", aldus Heldt.

De Bundesliga hoopt dat de Duitse regering woensdag groen licht geeft om de competitie op 15 of 22 mei zonder publiek te kunnen hervatten. Volgens Verstraete zitten de meeste voetballers daar niet op te wachten.

"Het is niet aan mij om te beslissen of de Bundesliga afgewerkt wordt, maar als elke speler anoniem zou mogen beslissen, dus zonder dat de club je iets kwalijk kan nemen, dan ben ik zeer benieuwd waar het in de stemming op zou uitdraaien. Iedereen zegt hetzelfde. De gezondheid van de familie komt op nummer één. Voetbal is niet het belangrijkste."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl