Wout Weghorst
NOS Voetbal

Voetballers Duitsland getest op corona, politiek buigt zich over herstart

De Duitse voetbalclubs in de Bundesliga en tweede Bundesliga hebben een volgende stap gezet in het herstarten van de competitie. Vanaf donderdag worden spelers namelijk getest op het coronavirus.

De tests vallen binnen het protocol waaronder het seizoen mogelijk kan worden hervat. Of en wanneer de competitie herstart zal worden hangt echter wel af van de Duitse politiek.

Bij een overleg tussen bondskanselier Angela Merkel en de premiers van de 16 deelstaten, donderdag, kwam naar voren dat bij een eventuele hervatting van de competitie zeker geen publiek aanwezig zal zijn. De lege tribunes zullen voorlopig ook niet gevuld worden, tenminste tot eind augustus zijn de fans niet welkom in de stadions.

De verwachting is dat er de komende maanden een verbod blijft op grote evenementen, maar het voetbal zou weer hervat kunnen worden met een duidelijk protocol. Op 6 mei is er een nieuwe bijeenkomst en daar zou besproken moeten worden hoe de hervatting van de Bundesliga gestalte moet krijgen.

Twee keer getest

Alle voetballers van de 36 profclubs worden twee keer getest, om eventuele fouten uit te sluiten. Bij een goed resultaat kunnen ze daarna de groepstraining hervatten.

Voorlopig zijn alle clubs al wel weer in training, maar moeten de spelers afstand van elkaar houden. Er wordt nog altijd gehoopt de Bundesliga af te kunnen sluiten op 30 juni, wanneer alle resterende wedstrijden zijn gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl