Supporters van 1.FC Köln
NOS VoetbalAangepast

Drie coronagevallen bij FC Köln, vraagtekens over herstart Bundesliga

Bij 1.FC Köln, de nummer tien van de Bundesliga, zijn twee spelers en een fysiotherapeut positief bevonden op het coronavirus. Om privacyredenen heeft de club geen namen bekendgemaakt. Het trio, dat geen ziekteverschijnselen vertoont, gaat twee weken thuis in quarantaine.

Begin april kon bij de Bundesligaclubs weer individueel en in kleine groepen worden getraind. Donderdag werden alle spelers, trainers en stafleden van de 36 clubs getest op corona. Binnenkort zou de groepstraining hervat moeten worden.

Krijgt de Bundesliga komende woensdag groen licht van de Duitse regering, dan is het de bedoeling dat de competitie op 15 of 22 mei hervat wordt.

Geen zorgen

Köln maakt zich nog geen zorgen en laat de trainingen gewoon doorgaan met het oog op die mogelijke herstart. "De gezondheid en privacy van onze spelers en medewerkers staat altijd bovenaan", aldus directeur Horst Heldt.

"De eerder getroffen maatregelen en de strategie van het regelmatig afnemen van tests hebben bewezen dat we nu met individuele oplossingen kunnen reageren."

Wel zorgen

Maar de coronagevallen in Keulen leiden ook tot zorgen. Zo verbaasde SPD-parlementslid en epidemioloog Karl Lauterbach zich erover dat de rest van de selectie van Köln nog gewoon doortraint.

"Wie met covid-19 traint, riskeert schade aan longen, hart en nieren. Het verbaast me dat spelers dit toestaan. Voetbal heeft een voorbeeldfunctie en moet niet 'Brood en Spelen' zijn", aldus Lauterbach.

Ook de vice-voorzitter van regeringspartij SPD, Kevin Kühnert, zet vraagtekens bij een mogelijke hervatting van de Bundesliga middenin de coronacrisis. Volgens Kühnert kan het leiden tot enorme imagoschade voor het profvoetbal: "Zo geef je een heel slecht signaal af."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl