Cambuur-trainer Henk de Jong
NOS Voetbal

Cambuur wil 'rechtvaardigheid' en zet advocaat in tegen KNVB

SC Cambuur gaat het besluit van voetbalbond KNVB om af te zien van promotie en degradatie van clubs in het betaald voetbal aanvechten. De club heeft Dolf Segaar van advocatenkantoor CMS in de arm genomen.

"Wij voelen het als een plicht naar onze spelers, technische staf, medewerkers, supporters en sponsoren om dit onrechtvaardige besluit aan te vechten", melden de Friezen in een verklaring.

"Vooralsnog houden we alle opties open en onderzoeken we gezamenlijk wat de meest kansrijke route naar rechtvaardigheid is."

'Mokerslag'

Volgens Cambuur voelde de beslissing van de KNVB als "een mokerslag". Onder leiding van trainer Henk de Jong stond de club fier bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie, voordat de competitie vanwege de uitbraak van het coronavirus werd beëindigd.

Cambuur-trainer Henk de Jong en algemeen directeur Ard de Graaf reageerden vrijdag boos op het besluit van de KNVB om de club uit Leeuwarden niet te laten promoveren.

Een van de mogelijkheden voor de Friezen om alsnog promotie naar de eredivisie af te dwingen, is aandringen op een algemene ledenvergadering van de KNVB. Voor dit initiatief zijn vier clubs nodig.

Als op zo'n vergadering een meerderheid van de clubs vóór promotie/degradatie stemt, kan het besluit van het bestuur betaald voetbal van de KNVB worden teruggedraaid.

Samen met De Graafschap

"Waar het elkaar versterkt, zullen we samen met De Graafschap optrekken in dit proces", aldus Cambuur. Ook De Graafschap grijpt naast een plek in de eredivisie, als gevolg van het besluit van de KNVB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl