NOS Voetbal

Van Seumeren gaat strijd met KNVB vol aan: 'Beker bij grofvuil gezet'

Utrecht-eigenaar Van Seumeren: 'Bekerfinale is bij het grofvuil gezet'

FC Utrecht stond in de bekerfinale en op de zesde plaats van de eredivisie, maar dat bleek vrijdag niet genoeg voor een plek in de Europa League. Eigenaar Frans van Seumeren is er twee dagen na het veelbesproken KNVB-besluit nog steeds boos om, maar heeft vertrouwen in een goede afloop voor zijn club.

"Ik vind dat we niet correct zijn behandeld door de KNVB, het is ontzettend onrechtmatig", zei Van Seumeren zondagavond in Studio Sport.

De FC Utrecht-eigenaar is vooral verbolgen dat de finale van het KNVB-bekertoernooi, waarin Feyenoord de tegenstander zou zijn, tijdens de vergadering met de KNVB totaal niet ter sprake is gekomen. "Dat steekt het meest", aldus Van Seumeren.

"Het woord is vrijdag niet gevallen en er is ook geen uitleg gegeven. Er moest nog maar één wedstrijd worden gespeeld, de finale, en het gaat ook om heel veel geld. Want je komt direct in de Europa League. En het wordt gewoon bij het grofvuil gezet."

Gang naar de rechter

Kort na mededeling uit Zeist maakte Utrecht bekend het besluit te zullen aanvechten bij de voorzieningenrechter en de UEFA. Over de strategie houdt de eigenaar zich nog op de vlakte. "Daar ga ik niets over vertellen, want dan weet de KNVB het ook."

"Of het een kort geding wordt? Ik denk niet dat we die kant opgaan. Ik heb vanochtend met de advocaten gezeten en we gaan er vol vertrouwen in", aldus Van Seumeren.

Het feit dat het KNVB-bekertoernooi tijdens de besprekingen van vrijdag niet is genoemd, kan volgens Van Seumeren daarbij in het voordeel van FC Utrecht werken. Zo is het mogelijk dat een rechter een grove onrechtvaardigheid ziet, waardoor het besluit van de KNVB nietig kan worden verklaard.

Van Seumeren wijst ook op de verklaring van de UEFA. die vorige week zei dat beslissingen over deelname aan Europese toernooien bij competities die niet kunnen worden afgemaakt, transparant moeten zijn en op sportieve gronden moeten worden genomen. "Daar schiet dit verhaal natuurlijk tekort", aldus Van Seumeren.

KNVB-besluit 'van de gekke'

Naast FC Utrecht zitten vooral eerstedivisionisten SC Cambuur en De Graafschap met de gebakken peren door het KNVB-besluit. Beide clubs leken zich te kunnen opmaken voor promotie, maar daar ging vrijdag een streep door.

Van Seumeren noemt het "van de gekke" dat er op basis van 75 procent van de wedstrijden wel wordt besloten dat de eerste vijf van de eredivisie Europa ingaan, maar dat aan de onderkant van de ranglijst niemand degradeert. "Daar klopt helemaal niks van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl