NOS Voetbal

KNVB wil half juni eredivisie hervatten, Eindhoven ziet dat niet zitten

KNVB wil half juni eredivisie hervatten, Rutte worstelt met data

De KNVB heeft dinsdag tijdens de videoconferentie met clubs uit het betaald voetbal nogmaals benadrukt dat het de eredivisie en eerste divisie, ondanks de coronacrisis, de komende maanden tot een goed einde wil brengen.

Daarmee houdt het, na tegenstribbelen van onder meer Ajax, AZ en PSV, vast aan de eerder ingezette lijn die ook geadviseerd wordt door de UEFA. De Europese voetbalbond drong er eerder bij de aangesloten bonden op aan de nationale competities uit te spelen.

Hervatting in weekend 19, 20 en 21 juni

Bij akkoord van het RIVM en de overheid mikt de KNVB op een volledige hervatting in het weekend van 19, 20 en 21 juni, vrijwel zeker zonder publiek. Kort daarvoor staan de inhaalduels AZ-Feyenoord en FC Utrecht-Ajax op het programma.

'Ajax, AZ en PSV hebben niet gekregen wat ze wilden'

De bedoeling is dat de clubs half mei weer gaan trainen en dat de competities eind juli zijn uitgespeeld. Voor de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord wordt een geschikte datum binnen die periode gezocht. De play-offs worden ingekort.

Bij het digitale overleg schoven ook de Eredivisie CV, spelersvakbond VVCS, de belangenvereniging van scheidsrechters, televisierechtenhouder Fox Sports en het Supporterscollectief aan.

Burgemeester Eindhoven wil geen voetbal

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven wil niet dat PSV de eredivisie na 1 juni nog hervat. Dat zei hij dinsdag tegen Omroep Brabant. PSV liet vorige week zelf ook al weten voorstander te zijn van het stoppen van de competitie.

"Supporters mogen niet het stadion in. Die gaan samenscholen in de stad en dan bereik je precies datgene wat je niet wil. Ik denk niet dat ik er alleen in sta, maar dat al mijn collega's van de veiligheidsregio's daar unaniem achter staan", aldus Jorritsma.

Eindhoven ziet doorstart eredivisie niet zitten: 'Levert enorme problemen op'

KNVB-baas Eric Gudde: "Deze opmerkingen zijn voor zijn rekening. Er zijn ook burgemeesters die een oplossing hebben bedacht voor het niet massaal naar het strand gaan van mensen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl