Fans van Willem II tijdens het eredivisieduel met Heracles
NOS Voetbal

Meerderheid supporters wil geen wedstrijden zonder publiek

Een ruime meerderheid van de voetbalsupporters vindt dat de Nederlandse voetbalcompetities dit seizoen niet moeten worden uitgespeeld zonder publiek. Het gaat om 69 procent, zo blijkt uit een enquête van Supporterscollectief Nederland, de overkoepelende organisatie van supportersverenigingen of -groepen van vrijwel alle betaaldvoetbalclubs in Nederland.

Aan de online-enquête deden bijna 13.000 respondenten mee. De resultaten worden meegenomen in het overleg van de KNVB met alle betrokken partijen over de afwikkeling van het voetbalseizoen, dat door de coronacrisis is stilgelegd. Dat overleg vindt dinsdag plaats.

De enquête werd eerst gehouden onder de vertegenwoordigers van de verschillende supportersgroepen en vervolgens zondag online gezet. De resultaten van beide onderzoeken leverden een vergelijkbaar beeld op.

Overleg op dinsdag

De KNVB spreekt dinsdag in een conferencecall met alle betrokken partijen over de voortgang van de eredivisie en eerste divisie. Bij het digitale overleg schuiven de clubs uit het betaald voetbal, spelersvakbond VVCS, de belangenvereniging van scheidsrechters en televisierechtenhouder Fox Sports aan. Ook voorzitter Matthijs Keuning van het Supporterscollectief neemt deel aan het overleg.

Uit het supportersonderzoek blijkt verder dat de meeste fans vinden dat de clubs hun seizoenkaarthouders niet hoeven te compenseren als het seizoen nu zou stoppen. Bij de supportersverenigingen zegt 89 procent van de respondenten dat compensatie niet nodig is, online is dat bijna 70 procent. Seizoenkaarthouders hebben gemiddeld nog vier thuiswedstrijden op het programma staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl