Calvin Stengs en Daley Blind
NOS Voetbal

Eredivisie en eerste divisie liggen sowieso stil tot 1 juni

De eredivisie en eerste divisie liggen stil tot 1 juni. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd tijdens de persconferentie over de verlenging van de maatregelen wegens het coronavirus.

Volgens Rutte valt het betaald voetbal tot de vergunningsplichtige evenementen, waardoor een herstart voor juni niet mogelijk is. Ook niet zonder publiek.

Premier Rutte: 'Betaald voetbal ligt stil tot 1 juni'

De KNVB hield vorige week nog vast aan de gecommuniceerde datum van 6 april, maar Rutte heeft nu duidelijkheid gegeven.

De sluiting van sportclubs is door het kabinet verlengd tot en met dinsdag 28 april. De competities in het amateurvoetbal zijn definitief stopgezet.

Eredivisie

Woensdag wordt er door de KNVB waarschijnlijk meer duidelijkheid gegeven over een eventuele hervatting van de eredivisie, die nog acht speelrondes telt.

De UEFA vergadert morgen met alle aangesloten bonden, dus ook de KNVB, over het vervolg van de nationale en Europese competities en de situatie rond tot eind juni lopende spelerscontracten.

De uitkomsten van het overleg met de UEFA zijn ook bepalend voor het eventueel uitspelen van de eredivisie na 30 juni. Dat is een door de KNVB eerder benoemd tweede scenario.

Scenario één moeilijk haalbaar

Scenario één - de eredivisie wordt uitgespeeld voor 30 juni - en scenario drie - het per direct beëindigen van de competitie - blijven eveneens opties. Al lijkt scenario één inmiddels moeilijk haalbaar gezien de maatregel tot 1 juni.

De KNVB liet eerder vandaag weten dat het met hoofdsponsor ING en de eredivisie CV in gesprek is om een noodfonds op te zetten voor financieel getroffen clubs op het hoogste niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl