1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Competities amateurvoetbal per direct afgesloten: geen kampioenen

De KNVB heeft besloten de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en de jeugd.

De maatregel volgt op het besluit van het kabinet de sportclubs tot in elk geval 28 april dicht te houden vanwege het coronavirus. Competities waarin om Europese tickets wordt gespeeld (eredivisie vrouwen, eredivisie zaal, eredivisie onder 19) vallen niet onder de regeling.

Geen kampioenen

De KNVB heeft ook besloten dat er in de amateurtak dit seizoen geen eindstanden worden opgemaakt. Er komen dus geen kampioenen en er degradeert of promoveert ook niemand. De bekerkampioenschappen worden eveneens niet uitgespeeld.

"We kunnen vandaag vaststellen dat de competities niet meer op de gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop", meldt de KNVB.

"In tegenstelling tot bij de profs bestaat er voor de amateurs geen scenario de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door nu de knoop door te hakken willen we vooral duidelijkheid geven", zegt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee.

De amateursectie is bij de besluitvorming niet over een nacht ijs gegaan. "We hebben eerder veelvuldig contact gehad met vertegenwoordigers van verenigingen in het land, onze ledenraad en alle belangenverenigingen. We zijn ons er van bewust dat dit besluit ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen kan hebben voor de 3.000 clubs."

Hulp KNVB

De KNVB gaat er alles aan doen om de kosten voor de verenigingen zo laag mogelijk te houden, zo ook de betalingen aan de bond. Twee resterende, maandelijkse incasso's van april en mei worden niet uitgevoerd.

De KNVB trekt in de strijd om de financiële gevolgen te beperken op met sportkoepel NOC*NSF en de overheid en maakt zich sterk voor een noodfonds voor de sport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl