NOS Voetbal

KNVB: 'UEFA-vergadering vooral van belang voor ons woensdag'

KNVB: 'UEFA-vergadering van woensdag is voor ons vooral van belang'

"Voor 30 juni de eredivisie afronden? Dat wordt heel moeilijk", bevestigt KNVB-woordvoerder Chris van Nijnatten in gesprek met de NOS.

Hij reageert daarmee op de uitspraak van premier Rutte dat het betaald voetbal sowieso stilligt tot 1 juni. Het door de KNVB bedachte scenario één - het in lege stadions uitspelen van de eredivisie voor 30 juni - kan nu vrijwel zeker de prullenbak in, omdat spelers niet direct wedstrijdfit kunnen zijn.

Blijven scenario twee - uitspelen na 30 juni - en scenario drie - het per direct beëindigen van de competitie - over.

Beluister hieronder een radio-interview met Chris van Nijnatten in Langs de Lijn En Omstreken.

"Wij houden nog rekening met elk scenario", zegt Van Nijnatten. "De UEFA-vergadering van woensdag is voor ons vooral van belang. We gaan luisteren en meepraten."

Bij groen licht van de UEFA zal scenario twee (uitspelen na 30 juni) in dat geval in werking worden gesteld. Toch benadrukt Van Nijnatten dat het gezondheidsaspect bovenaan staat. "Het is voor ons leidend wat de regering en het RIVM zeggen."

Doemscenario drie (competitie beëindigen), daar houdt de KNVB zich inmiddels ook mee bezig. "Maar clubs zijn ook bedrijven en hebben een financieel belang. Hoe gaan we dat dan oplossen? Ook daar denken we over na."

Gijs de Jong en Chris van Nijnatten, de secretaris generaal en de woordvoerder van de KNVB

De Europese voetbalfederatie UEFA heeft werkgroepen opgericht die gaan bekijken wat de coronapandemie voor gevolgen heeft voor de speeldagenkalender.

De UEFA vergadert woensdag via een videoverbinding met de vertegenwoordigers van de 55 aangesloten landen en krijgt dan onder meer de bevindingen van de werkgroepen te horen.

Het seizoen loopt officieel tot 30 juni. De kans is echter groot dat de Europese competities dan nog niet zijn afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl