Ireen Wüst steekt haar duim op naar het publiek in Heerenveen ANP

Ireen Wüst schaatst de komende twee seizoenen bij Team Reggeborgh. De 33-jarige schaatsster komt in de ploeg waar nu ook nog onder anderen Dai Dai Ntab, Kai Verbij en Jutta Leerdam onder contract staan.

Het is een opmerkelijke overstap, want tot nu toe is Team Reggeborgh, de commerciële formatie van trainer Gerard van Velde, vooral een ploeg met sprinters. Wüst gaat zich vooral focussen op de 1.000 en 1.500 meter.

"Dit is een heel leuke uitdaging", vertelde Wüst na haar overwinning op de 1.500 meter tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen. "Het is een mooie ploeg, met goede rijders en ik kijk er erg naar uit om samen te werken met Jutta Leerdam."

Wüst naar Reggeborgh: 'Focus op de 1.000 en 1.500 meter'

Wüst vertelde ook dat ze van plan is om na de Olympische Spelen van 2022 te stoppen met schaatsen. "Op de Spelen gaan alle ballen op de 1.500 meter. Ik heb er echt onwijs veel zin in."

Dat heeft trainer Van Velde ook. "Ik ben zo blij dat zij onze kant op komt. Ireen is echt een rolmodel. Zij is een en al professionaliteit en daar kunnen wij als team heel veel van leren. We willen een mooie en goede ploeg bij elkaar brengen."

Van Velde blij met komst van Wüst: 'Ireen is echt een rolmodel'

Naast Wüst hoopt Van Velde op meer vrouwelijke schaatssters voor zijn ploeg. "Femke Kok zou ik er graag bij willen hebben. Zij zou goed bij ons team passen, daar ben ik van overtuigd. Joy Beune zou ook kunnen, maar zij heeft wel opties. De stoelendans is begonnen."

Visser nog zonder ploeg

Wüst schaatste sinds 2018 bij TalentNED, gesponsord door investeringsmaatschappij Infestos, maar die stopt na dit seizoen met de ondersteuning van de schaatsploeg. Het bedrijf wil zich op andere sporten, zoals het wielrennen, gaan richten.

Dat betekent ook dat ploeggenoten Esmee Visser, Marcel Bosker en Thomas Geerdinck op zoek moeten naar een nieuwe ploeg. Al aan het begin van het seizoen wisten de schaatsers dat ze na dit jaar op zoek moesten naar een nieuw team.

STER reclame