PSG pakt na Wijnaldum, Ramos en Hakimi door met EK-held Donnarumma

Gianluigi Donnarumma is de nieuwe keeper van Paris Saint-Germain. De transfer van de 22-jarige Italiaan hing al een tijdje in de lucht, nadat hij met AC Milan geen overeenstemming had bereikt om zijn aflopende verbintenis te verlengen.

Maar eerst deed Donnarumma nog mee aan het Europees kampioenschap, waarop hij als keeper van het winnende land ook nog eens werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Als zestienjarige al keeper bij Milan

"Misschien is de keuze zelfs helemaal niet te verklaren", excuseerde hij zich voor zijn vertrek bij de supporters van AC Milan, de club waar hij vanaf zijn kinderjaren al rondliep. "Sommige keuzes zijn moeilijk, maar maken deel uit van de ontwikkeling van een persoon."

Donnarumma was al sinds zijn zestiende eerste keeper van AC Milan en debuteerde een jaar later in de nationale ploeg. "We hebben gevochten, geleden, gewonnen en gehuild. Samen met mijn teamgenoten, de trainers en de fans, allemaal onderdeel zijn van de familie", blikte hij terug op zijn periode in de modestad.

In Parijs tekent Donnarumma nu voor vijf jaar, bij de steenrijke club die Saint-Étienne wil onttronen als de Franse recordkampioen en al jaren snakt naar het grote Europese succes.

"Ik voel me klaar om deze nieuwe uitdaging aan te gaan", aldus Donnarumma, die na het EK wat later zal instromen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Met Paris Saint-Germain wil ik zoveel mogelijk winnen en de supporters blij maken."

Ploeggenoot van Wijnaldum en Simons

In Parijs moet Donnarumma de concurrentie aangaan met de Costa Ricaan Keylor Navas. Eerder al toonde de club zijn ambities met het binnenhalen van Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos en Achraf Hakimi. Ook de Nederlander Xavi Simons staat in Parijs onder contract.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl