Georginio Wijnaldum
NOS Voetbal

Wijnaldum tekent voor drie jaar bij Paris Saint-Germain

Georginio Wijnaldum vervolgt zijn voetbalcarrière bij de Franse topclub Paris Saint-Germain. De 30-jarige middenvelder heeft een contract voor drie jaar ondertekend in Parijs.

Wijnaldum leek lang op weg naar FC Barcelona, maar gaf uiteindelijk dus de voorkeur aan PSG.

"Mijn contract bij PSG betekent een nieuwe uitdaging voor mij", zei Wijnaldum na het tekenen van zijn contract. "Ik sluit me aan bij een van de beste clubs van Europa en ik wil me volledig inzetten om de ambitieuze plannen waar te maken."

Wijnaldum: "Paris Saint-Germain heeft de afgelopen jaren bewezen hoe goed ze zijn en ik ben ervan overtuigd dat we samen met onze supporters nog verder en hoger kunnen reiken."

Aanvoerder Oranje

Wijnaldum, die dit EK voetbal aanvoerder is van het Nederlands elftal bij afwezigheid van Virgil van Dijk, had als transfervrije speler de clubs voor het uitzoeken. Zijn contract bij Liverpool liep af en werd niet verlengd, tot teleurstelling van de oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United.

De middenvelder speelde vijf jaar voor Liverpool, waarmee hij in 2019 de Champions League won en een jaar later kampioen van Engeland werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl