NOS Voetbal

Nieuwe bondscoach De Boer: 'Kandidaat drie, vier of vijf? Niet interessant...'

De Boer: 'Soms is het tijd voor een frisse wind'

Frank de Boer voelt zich vereerd dat hij de nieuwe bondscoach is geworden van het Nederlands elftal. "Hier zit een heel blij persoon, hoewel je dat soms niet altijd aan me ziet."

Over de aanstelling van De Boer was een hoop te doen. "Kandidaat een, twee, drie, vier of vijf? Niet interessant...", sprak de opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman. "Ik ben zeer vereerd."

"Ik ben ervan overtuigd dat ik een goede bondscoach ben", vervolgt De Boer, die wisselende successen kende als clubtrainer. "Ik was een speler die altijd het hoogste eiste, dat heb ik als coach ook."

Handtekening

Vrijdag zette De Boer zijn handtekening onder een contract tot eind 2022, tot na het WK in Qatar dus.

Lang hoefde De Boer niet na te denken, toen hij gepolst werd om Koeman op te volgen. Want al eerder besprak hij met zijn zaakwaarnemer de voor- en nadelen van een dienstverband bij de KNVB.

"Het ziet er hartstikke mooi uit", zag hij de toekomst van het Nederlandse voetbal toen al met vertrouwen tegemoet. "Er zat wel een mooie generatie aan te komen."

De Boer: 'Bondscoachschap maakt mij zeer trots'

En met die groep mag hij volgende zomer aantreden op het EK. "Laten we hopen dat we daar zo lang mogelijk in meedoen en trots zijn op ons land. Ik zie een mooie periode voor ons."

'Denk dat ik dit kan'

De 112-voudig international haalde als speler met Oranje de halve finales op het WK 1998 en het EK 2000. Als assistent-bondscoach was hij met Nederland WK-finalist in 2010. "Misschien in de breedte, denk ik dat dit nog een talentvollere groep is", schat hij in.

De Boer zit op 7 oktober voor het eerst in de dug-out, tijdens de vriendschappelijke interland tegen Mexico. Vier dagen later volgt de eerste officiële wedstrijd, op bezoek bij Bosnië en Herzegovina in de Nations League. Weer drie dagen later wacht Italië.

"Het is heel belangrijk dat spelers zich senang voelen, om samen iets moois te kunnen bereiken. En daar moet ik voor gaan zorgen", meent De Boer. "Ik probeer mijn eigen lijn te volgen, maar ik denk dat het niet heel anders zal zijn dan onder Ronald."

Er rust veel druk op zijn schouders na de goede resultaten onder Koeman, maar daar loopt De Boer niet voor weg. "Ik denk dat ik dit kan", besluit hij. "Anders had ik geen ja gezegd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl