NOS Voetbal

Frank de Boer tot en met WK 2022 bondscoach Oranje

Frank de Boer wordt vrijdag gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal. De 50-jarige trainer heeft een contract voor twee jaar getekend en zit de komende (oefen)wedstrijden al op de bank.

De Boer zit op 7 oktober voor het eerst in de dug-out, tijdens de vriendschappelijke interland tegen Mexico. Vier dagen later volgt de eerste officiële wedstrijd, op bezoek bij Bosnië en Herzegovina in de Nations League. Weer drie dagen later wacht Italië.

Contract tot en met Qatar 2022

De nieuwe bondscoach moet het Nederlands elftal op het EK van volgende zomer en het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar (november en december) naar succes leiden. Zijn contract loopt tot en met het WK.

In de zomer van 2010 was De Boer al eens assistent bij Oranje. Aan de zijde van bondscoach Bert van Marwijk werd op het WK in Zuid Afrika de finale gehaald.

Als speler droeg De Boer liefst 112 keer het Oranje-shirt, alleen Wesley Sneijder en Edwin van der Sar speelden meer interlands.

Na Ajax weinig succes

De Boer vierde als trainer van Ajax de nodige successen. Hij veroverde met de Amsterdammers onder meer vier landstitels op rij. Na zijn vertrek uit de Johan Cruijff Arena - toen nog Amsterdam Arena - stokten de goede resultaten echter.

Bij Internazionale werd De Boer al na 85 dagen ontslagen en het Engelse Crystal Palace gaf hem zelfs al na 77 dagen zijn congé. Tot 24 juli van dit jaar stond hij aan het roer van het Amerikaanse Atlanta United.

Bondscoach Frank de Boer: 112 interlands, vier landstitels, maar ook mislukte avonturen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl