NOS

Max Verstappen kijkt met een goed gevoel terug op zijn tweede testdag in Barcelona. De coureur van Red Bull kwam over de hele dag tot 109 ronden op het Circuit de Catalunya en kende geen problemen.

Verstappen noteerde met 1.18,787 de vijfde tijd. Verrassend genoeg was de Rus Daniil Kvyat van Toro Rosso (1.17,704) de snelste van de dag.

Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) noteerde de tweede tijd en hij kwam tot liefst 138 ronden.

"Ik heb veel rondjes gereden; ruim honderd. Dat is altijd goed nieuws. We hebben veel werk verzet en hebben veel set-ups kunnen testen. We zijn vooral met de afstelling bezig geweest, want de auto is nieuw, de regels zijn veranderd en we moeten nog veel leren", aldus Verstappen.

"We hebben weinig problemen gehad deze week. Sommige dingen werken, sommige niet. We gaan nu kijken welke richting we opgaan. Ik ben tevreden na twee werkdagen. Met Honda loopt het lekker en het is een prettige samenwerking."

Max Verstappen Red Bull Content Pool

Verstappen deed het in de ochtendsessie van de derde testdag van de Formule 1-teams in Barcelona nog rustig aan. De Limburger kwam tot 33 ronden en noteerde de vijfde tijd (1.18,899) van de acht coureurs die op het circuit verschenen.

Verstappen liet zich al snel zien in zijn RB15, die was voorzien van de bekende 'aero rake' waarmee een variëteit aan data wordt verzameld. Sensoren aan weerszijden van de racewagen registreren onder meer de luchtstromen.

De Red Bull-coureur kwam maandag voor het eerst in actie in Barcelona en reed toen 52 ronden in de ochtend en 76 in de middag.

De 'aero rake' waarmee Red Bull Racing zoveel mogelijk data probeert te verzamelen over de RB15 autosport.com

Het team van Williams beloofde zich woensdagmiddag voor het eerst te laten zien. Die belofte kwam het na. De Britse renstal gaf tot veler verbazing de eerste dagen nog geen acte de présence in Catalonië, omdat de auto nog niet klaar was.

Nieuwkomer George Russell, de kampioen van de Formule 2 van vorig jaar, kwam in de middag uiteindelijk tot 23 ronden, maar was van alle coureurs veruit het langzaamst.

STER reclame