Charles Leclerc met zijn Ferrari in Barcelona Getty

Op de tweede Formule 1-testdag in Barcelona heeft Ferrari opnieuw een sterke indruk gemaakt. Dit keer met debutant Charles Leclerc. Red Bull, het team van Max Verstappen, had ook een debutant achter het stuur, maar de dag van Pierre Gasly eindigde in mineur.

De Monegask Leclerc maakte voor dit seizoen de overstap van Sauber naar Ferrari en de eerste rondjes van de 21-jarige coureur in de SF90, zoals de nieuwe wagen heet, waren veelbelovend.

Snelste tijd en meeste rondjes

Net als zijn teamgenoot Sebastian Vettel op maandag zette Leclerc de snelste tijd neer (1.18,247) en reed hij ook nog eens de meeste rondjes: 157.

En opnieuw werd McLaren tweede, ditmaal met Lando Norris als coureur.

Verstappen kwam vandaag niet in actie, dat doet hij morgen weer. De Nederlander wisselt de testdagen af met zijn nieuwe ploeggenoot Gasly, de 23-jarige Fransman die overkwam van Toro Rosso.

Teamgenoot Verstappen schuift de baan af

Gasly had een goede ochtendsessie, maar in de middagsessie verloor hij een uur voor het einde de macht over het stuur. Hij schoof achterwaarts tegen de afzetting. Op het eerste gezicht lijkt de schade aan de RB15 mee te vallen.

"Ik verloor de controle over de auto toen ik de limiet opzocht. Het is niet anders. Ik kijk niettemin terug op een mooie dag. Het was na de lange winter heel fijn achter het stuur van deze auto te kruipen", zei Gasly.

In totaal kwam Gasly tot 92 rondjes en een snelste tijd van 1.19,814. Ter vergelijking: Verstappen werkte gisteren 128 ronden af en kwam tot een tijd van 1.19,426.

Mercedes deed het vooralsnog rustig aan met wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. De testdagen zijn vooral bedoeld om data te verzamelen over de nieuwe auto's.

STER reclame