Toestand Knegt raakt bondscoach nog steeds: 'Hij stuurde ons appje'

De schrik om het brandincident van Sjinkie Knegt zit er nog goed in bij de Nederlandse shorttrackploeg. Toch waren er vanmorgen lachende gezichten in Dordrecht bij de start van de EK, want vanuit het ziekenhuis kwam er een berichtje van Knegt zelf binnen.

"Het mooiste was dat we een appje kregen van Sjinkie, waarin hij ons succes wenste", zegt bondscoach Jeroen Otter. En met een knipoog: "Daar deed hij wel wat langer over dan normaal, want hij kan maar een oog gebruiken omdat zijn gezicht erg is opgezwollen."

Sjinkie Knegt vorig jaar tijdens de Olympische Spelen ANP

Ook was daar het nieuws dat de zenuwen en spieren van Knegt niet zijn aangetast door het vuur, maar dat zijn voeten er wel erg aan toe zijn. En het is nog onduidelijk of Knegt derdegraads brandwonden heeft.

"Daar kan ik niet zoveel over vertellen", aldus Otter. "Wij staan als sporters natuurlijk allemaal graag op een, dus als we het bij eerstegraads brandwonden kunnen houden zijn we heel erg blij."

Opnieuw tranen bij Otter

Als het herstel van Knegt ter sprake komt en de vraag of hij ooit weer op topniveau terugkeert, wordt Otter emotioneel. "Daar heb ik me nog niet mee bezig gehouden. Ik wil gewoon dat hij weer Sjinkie kan worden", zegt hij met betraande ogen.

'Spandoeken voor Knegt bij EK shorttrack in Dordrecht'

Knegt liep gisteren brandwonden op in zijn gezicht en op zijn borst, benen en voeten toen hij de houtkachel in zijn huis aanstak. Daarbij vatte zijn kleding en baard vlam. Hij moet zo'n zes weken in het ziekenhuis blijven en pas daarna valt er meer te zeggen over zijn herstel.

STER reclame