Sjinkie Knegt ANP

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft donderdagochtend ernstige brandwonden opgelopen. Dat gebeurde bij het aansteken van de houtkachel in zijn huis in het Friese Bantega.

De vlammen zetten de kleding van Knegt in brand, waarna een traumahelikopter en ambulance snel ter plekke waren. De shorttracker is opgenomen in het ziekenhuis in Groningen.

Derdegraads

Knegt heeft verwondingen op verschillende plekken van zijn lichaam; met name zijn linkerbeen is ernstig verwond. Daar gaat het om derdegraads brandwonden. Hoelang het herstel van Knegt gaat duren is niet bekend.

Geëmotioneerde Otter over ongeluk Knegt: 'Dit komt ongelooflijk hard aan'

Bondscoach Jeroen Otter kon in een eerste reactie zijn tranen nauwelijks bedwingen. "Sjinkie heeft over het hele lichaam brandwonden. Zijn linkerbeen is er slecht aan toe. Er wordt zelfs gesproken over huidtransplantatie."

"Ik hoorde het verhaal van zijn vrouw en dan krijg je tranen in de ogen. Het is vreselijk. Dan zie je zo'n kereltje in brand staan..."

Over het herstel van Knegt kon Otter niets zeggen. "Brandwonden, dat is een heel lang traject. Je kunt beter je arm of je been breken dan flink verbrand zijn. Dat hij hier nog een hele tijd mee bezig is, is wel evident. Over zijn sportieve herstel denk ik nog even niet na, het allerbelangrijkste is nu dat de mens Sjinkie goed herstelt", aldus de bondscoach.

Binnen de EK-ploeg is het nieuws over Knegt ook ingeslagen als een bom. "Er heerst een grafstemming", zegt Otter. "Dit komt ongelooflijk hard aan. Het is een klap in het gezicht van Sjinkie, de shorttrackwereld en sportlievend Nederland."

Knegt raakte vorige maand al geblesseerd bij een ongeluk met een vorkheftruck. De shorttracker raakte met zijn been bekneld tussen het voertuig, dat niet op de handrem stond, en een schuurdeur.

Het gevolg was een zware spierscheuring, waardoor er een streep door de deelname van Knegt aan de EK in Dordrecht, die vrijdag beginnen, moest.

STER reclame