Rotterdam langs de rand van de afgrond naar kwartfinales EHL

Hockeyclub Rotterdam heeft zich op spectaculaire wijze geplaatst voor de kwartfinales van de Euro Hockey League (EHL). De gastheren bogen een 4-0 achterstand om en waren na shoot-outs te sterk voor de Duitse landskampioen Mannheimer HC.

De Duitse club had de regie in de eerste helft nog volledig in handen. Dankzij twee velddoelpunten, die sinds dit jaar als experimentele regel dubbel tellen in de EHL, namen de Duitsers een riante 0-4 voorsprong.

Na rust liet Rotterdam meer van zich horen. Met twee strafcorners en een grote kans voor aanvoerder Jeroen Hertzberger rammelde het al op de Duitse deur en acht minuten voor tijd bracht Tjep Hoedemakers de spanning terug in de wedstrijd met een veldgoal.

Rotterdam-aanvoerder Jeroen Hertzberger slaat zijn handen voor het hoofd na een gemiste kans

Drie minuten voor tijd leek Mannheimer de wedstrijd in het slot te gooien, maar de treffer werd na het bekijken van de videobeelden afgekeurd wegens indirect afhouden. Rotterdam ging daarna in een alles-of-nietspoging op zoek naar de gelijkmaker.

Die poging werd een minuut voor tijd beloond toen Nick Catlin de Rotterdammers op gelijke hoogte bracht. Mannheimer tekende protest aan, maar na lang bestuderen besloot de videoscheidsrechter dat de goal geldig was.

Vervolgens was Rotterdam de beste in shoot-outs, met heldenrollen voor Hertzberger en keeper Berend van Eldonk. Rotterdam neemt het maandag om 16.00 uur in de kwartfinale op tegen het Duitse Uhlenhorst Mülheim. Dit duel is live te volgen via NOS.nl en NPO 1.