ANP

Tijdens het Paasweekend wordt in Rotterdam gestreden in de achtste en kwartfinales van de Euro Hockey League. Bij de NOS zijn de duels van de drie Nederlandse clubs, Kampong, Rotterdam en Bloemendaal, live te zien.

Op het toernooi wordt gebruikgemaakt van de nieuwe puntentelling. Een velddoelpunt telt dubbel en ook een goal uit een strafbal levert twee punten op, tenzij die volgt op een strafcorner. Dan blijft de beloning, net als een treffer uit een strafcorner, één punt.

Hockeycommentator Philip Kooke verwacht dat de nieuwe regel vooral in het laatste kwartier verschil kan maken. "Het 'voetzoeken' en zo dus een strafcorner forceren door het team dat achter staat, zal iets minder worden. Maar het spel zal niet drastisch veranderen."

Euro Hockey League: live bij de NOS

Kampong bijt voor Nederland het spits af en heeft, zo lijkt het, de zwaarst mogelijke tegenstander getroffen. De landskampioen neemt het vrijdagavond op tegen titelverdediger Rot-Weiss Köln, in de vorige editie in de achtste finales te sterk voor de Utrechters.

Op zaterdag speelt Rotterdam tegen Mannheimer HC, dat vorig seizoen strandde in de kwartfinales, en Bloemendaal tegen KHC Dragons. De Belgen eindigden op de vorige editie als derde.

Achtste finales

Tijd Duel Waar te zien?
Vrijdag, 20.00 uur Kampong-Rot-Weiss Köln (Dui) NOS.nl
Zaterdag, 16.00 uur Rotterdam-Mannheimer (Dui) NOS.nl en NPO 1
Zaterdag, 18.15 uur KHC Dragons (Bel)-Bloemendaal NOS.nl

Als de Nederlandse clubs zich plaatsen voor de kwartfinales, zijn ook die wedstrijden live te zien bij de NOS.

Mogelijke kwartfinales van Nederlandse clubs

Tijd Duel Waar te zien?
Zondag, 15.00 uur Kampong NOS.nl
Maandag, 13.45 uur Bloemendaal NOS.nl
Maandag, 16.00 uur Rotterdam NOS.nl en NPO 1

STER reclame