Max Verstappen EPA

"Dit soort dingen gebeuren. Op naar de volgende grand prix." Ogenschijnlijk gemakkelijk nam Max Verstappen de tegenvaller bij de seizoensopening in Australië op. De Nederlandse Formule 1-coureur finishte als zesde en daarvoor was hij niet naar Melbourne afgereisd. "Het was geen frustrerend weekeinde. Dit gebeurt gewoon."

Verrast

Verstappen werd bij de start al verrast door Kevin Magnussen, waardoor hij zijn plaats vier kwijtraakte. "Ik zat opgesloten tussen de twee Ferrari's en Magnussen profiteerde daarvan", legde Verstappen uit.

Vettel pakt zege in Melbourne, Verstappen zesde Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Daarna voelde hij veel overstuur in het midden van de bochten, wat het moeilijk maakte de Red Bull-bolide in balans te houden. In de tiende ronde ging het mis. De Nederlander spinde en was meteen kansloos voor een hoge eindklassering. "De spin was niet mijn fout. Ik verloor ineens grip aan de achterkant."

Beresaai

Verstappen verloor bij het incident drie plaatsen. "Dat hadden er veel meer kunnen zijn", keek hij terug. Het was al knap dat hij de bolide op de baan hield. De Red Bull-coureur bleef daarna wel goede rondetijden rijden, maar na zijn pitsstop zat er niet meer in dan de zesde plaats. "Het was een beresaaie race. Zelf zou ik de tv hebben uitgezet."

Moeilijk bestuurbaar

"Het team zag bij de pitsstop dat ik schade had en was verbaasd dat ik nog zulke goede rondetijden kon neerzetten. Er was iets afgebroken aan de vloer. Dat maakte de auto moeilijk bestuurbaar", concludeerde de Nederlander.

Verstappen maakte in de slotfase van de race nog jacht op Fernando Alonso, die moeiteloos zijn vijfde plaats verdedigde. De Limburger kon wat extra vermogen inzetten in de laatste fase, maar dat hielp hem niet verder. "Ook al had ik dertig pk meer gehad, dan was ik Alonso nog niet voorbijgekomen."

Horner

Zijn teambaas Christian Horner was positief. "We hebben de snelste ronde neergezet, de auto presteert goed. Negatief is dat we in de kwalificatie tekortkomen. Dan moet je altijd terrein goedmaken en dat inhalen is lastig."

STER reclame