Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot 2020

Max Verstappen heeft zijn contract bij Red Bull Racing verlengd tot 2020. De Limburger debuteerde in maart 2015 op 17-jarige leeftijd in de Formule 1 bij Toro Rosso, het satellietteam van Red Bull.

Ruim een jaar later werd hij naar het team van Red Bull gepromoveerd als vervanger van Daniil Kvyat. Bij zijn debuut won hij meteen de Grote Prijs van Spanje. In totaal reed Verstappen zijn Red Bull tien keer naar het podium.

"Max is een pure racer met een onbetwistbaar talent en een zeldzaam instinct voor wat er op dit niveau nodig is om competitief te zijn", prees teambaas Christian Horner de coureur. "We zijn bijzonder verheugd dat hij akkoord is met een verlenging." Verstappen werd als 16-jarige gecontracteerd door Red Bull.

Verstappen viel dit seizoen drie keer uit door problemen met de Renault-motor. "Ik hou dit niet lang meer vol", reageerde Verstappen nadat hij in de GP van België was uitgevallen. Het leidde tot speculaties over een mogelijke overstap.

De laatste paar races lijkt de Renault-krachtbron betrouwbaarder dan eerder dit jaar. In Maleisië ging Verstappen er met de winst vandoor, in Japan werd hij tweede.

'Niet naar Mercedes of Ferrari als tweede coureur'

Gisteren zei Verstappen al dat hij er niets in ziet om als tweede coureur naar Ferrari of Mercedes te gaan. "Zolang Sebastian Vettel en Lewis Hamilton daar nummer 1 zijn, is het voor mij lastig daar naartoe te gaan. Twee toppers in een team is link."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl