Productielijn van Volkswagens
NOS NieuwsAangepast

'Volkswagen wil in Duitsland drie fabrieken sluiten en tienduizenden banen schrappen'

Volkswagen wil in Duitsland zeker drie fabrieken sluiten en tienduizenden banen schrappen, zegt de ondernemingsraad van de autofabrikant. De medewerkers zijn over de plannen geïnformeerd. De automaker wil zelf niet reageren op het bericht.

Het gaat al een tijd minder goed met de Duitse auto-industrie. Er worden minder auto's verkocht en daardoor daalt de winst. Eerder werd bekendgemaakt dat Volkswagen in juli 2025 daarom personeel zou willen ontslaan en mogelijk fabrieken sluiten.

Loonsverlaging

Volkswagen heeft meer dan 100 productielocaties wereldwijd. Alleen al in Duitsland werken er bijna 300.000 mensen.

Daniela Cavallo, de voorzitter van de ondernemingsraad van Volkswagen stelt dat er "nog meer producten, ploegendiensten en complete productielijnen worden geschrapt." Ook stelt de raad in hun plannen dat er een loonsverlaging komt van 10 procent voor alle medewerkers.

De informatie komt nu van de ondernemingsraad, dus nog niet officieel van Volkswagen zelf. De onderhandelingen over de bezuinigingen lopen nog.

Volgens Duitse media hangt bijvoorbeeld de fabriek in Osnabrück, dichtbij de Nederlandse grens, een sluiting boven het hoofd. Onlangs werd duidelijk dat Porsche een van de nieuwe automodellen toch niet in die fabriek laat maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl