NOS Sport

Spanjaard Miralles ontpopt zich tot strafcornerspecialist van Bloemendaal: 'Alles klikt bij ons'

Met Marc Miralles heeft hockeyclub Bloemendaal dit seizoen de beschikking over een heuse strafcornerspecialist. "Alles klikt bij ons. Er is veel vertrouwen binnen het team", zegt de Spanjaard aan de vooravond van de topper tegen Oranje-Rood.

In de Tulp Hoofdklasse bezet het nog ongeslagen Bloemendaal momenteel de derde plek, met twee punten minder dan koploper Amsterdam, dat twee wedstrijden meer speelde en zaterdag al met 4-2 bij Kampong won. De Eindhovense tegenstander van vandaag staat op plek vier.

Hockeyer Miralles voelde zich direct thuis bij Bloemendaal 'dankzij krachtige clubcultuur'

Bij het aanbreken van de eerste fase van de Euro Hockey League, begin deze maand, had Miralles in vier competitieduels al zeven strafcorners benut, waardoor hij zich op dat moment topscorer van de Tulp Hoofdklasse mocht noemen.

Daarmee had hij zijn totaal van vorig jaar al vroeg in het seizoen overtroffen. Het toont de veelzijdigheid van de Spaanse international, die in de zomer van 2023 naar Bloemendaal was gehaald om als spelverdeler op het middenveld te fungeren.

Strafcornersucces

"We trainen veel op strafcorners en hebben met Jasper Brinkman en Teun Beins twee goede slepers", verklaart Miralles het strafcornersucces, doelend op de duwende wijze om een bal te schieten. "We zijn op verschillende manieren dreigend en dat maakt het moeilijk te verdedigen."

Het was Max Caldas die de Spanjaard tipte om naar Bloemendaal te gaan. De voormalig bondscoach van Oranje kreeg Miralles onder zijn hoede bij het nationale elftal van Spanje, waar hij na de Olympische Spelen van Tokio aan de slag ging.

"Hij vertelde me dat het een hele goede kans was om mezelf te ontwikkelen", aldus Miralles. "Er heerst een krachtige clubcultuur, waardoor iedereen zich makkelijk aan het team kan aanpassen."

Nederlands-Australische spits

Hetzelfde geldt voor Nathan Ephraums, de Australisch-Nederlandse spits die deze zomer naar Bloemendaal kwam. De 25-jarige Ephraums is Australisch international, maar heeft een Nederlandse moeder. Hij kende de club daarom al van jongs af aan.

"Australiërs staan bekend om hun energie en meedogenloosheid", verklaart Ephraums de eigenschappen die hij als Australiër toevoegt aan het team. "Dat zijn ze hier misschien niet altijd gewend. Ik denk dat het een welkome toevoeging is."

Bekijk hieronder ook de reportage van een andere uitblinker bij Bloemendaal: Nathan Ephraums.

Australische Nederlander Ephraums schittert bij Bloemendaal: 'Opgegroeid met Oranje'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl