Amsterdam-speler Boris Burkhardt

Amsterdamse hockeyers kloppen Kampong, gelijkspel bij de vrouwen

De hockeyers van Amsterdam zijn ook in hun achtste competitiewedstrijd van het seizoen ongeslagen gebleven. Het bezoek aan Kampong leverde zelfs de volle buit op: 2-4.

Boris Burkhardt wees de nummer drie van de ranglijst, die door de zege voor in ieder geval een dag de koppositie heeft overgenomen van Den Bosch, al na twee minuten de weg met een rake strafcorner. Kampong heeft in de persoon van Jip Janssen echter ook een specialist van hoog niveau in huis, zo bewees hij een paar minuten later: 1-1.

Dankzij een prachtige backhand van Mats Grutes kwam de thuisploeg na acht minuten zelfs op voorsprong. Nog voor rust had Burkhard, de topscorer van de hoofdklasse, met zijn dertiende competitietreffer - dit keer een velddoelpunt - de balans weer hersteld.

In de tweede helft, waarin na de twee groene kaarten van voor rust er nog eens twee werden getoond en ook twee gele exemplaren, maakten Floris Middendorp en Sam Steins Bisschop het verschil in het voordeel van Amsterdam.

Remise Amsterdamse vrouwen

De vrouwen van Amsterdam liepen eerder op de dag averij op tegen - ook weer - Kampong. De hoofdstedelingen verspeelden in de laatste minuut een voorsprong door toedoen van Bente van der Veldt: 3-3.

Bente van der Veldt

Het eerste woord in het Amsterdamse Bos was ook al voor de gasten geweest: Eline Jansen was trefzeker uit een strafcorner. Pas na rust deed Noor de Baat, via een tip-in na een strafcorner, wat terug, maar Noor van den Nieuwenhof zorgde met een rake strafbal opnieuw voor een Utrechtse voorsprong.

Het duel keerde na de groene kaart die Kampong-speelster Iris de Kemp voorgehouden kreeg. Al snel bracht Michelle Fillet de stand weer in evenwicht, waarna de Argentijnse Agustina Gorzelany met een strafcorner de thuisploeg op het winnende spoor leek te zetten, totdat Van der Veldt van zich deed spreken.

Amsterdam steeg ondanks het puntenverlies naar de tweede plaats, met één punt voorsprong op SCHC en Pinoké, die zondag pas in actie komen. De top 4, die zich al duidelijk heeft afgescheiden van de overige hoofdklasseclubs, wordt aangevoerd door Den Bosch. De titelhouder, die zondag Pinoké ontvangt, is na acht speelronden nog foutloos.