Femke Bol
NOS Sport

Geen drie op rij voor Bol: titel Europees atlete van het jaar naar Mahuchikh

Femke Bol is niet verkozen tot Europees atlete van het jaar. De afgelopen twee jaar had de 24-jarige Amersfoortse wel die titel gegrepen, maar dit keer ging de Oekraïense hoogspringster Yaroslava Mahuchikh ermee vandoor.

Bol had de eerste vrouw kunnen worden die drie keer werd uitgeroepen tot beste Europese atlete. Op de Olympische Spelen van Parijs pakte ze drie medailles. Met een fenomenale inhaalrace bezorgde ze de estafetteploeg op de 4x400 meter gemengd het goud, op de 4x400 meter vrouwen ging ze er met het zilver vandoor en op de 400 meter horden greep ze het brons.

Bij de sluitingsceremonie droeg ze samen met baanwielrenner Harrie Lavreysen de Nederlandse vlag.

Mahuchikh heeft een indrukwekkend jaar achter de rug. Ze werd olympisch kampioen en verbeterde het 37 jaar oude wereldrecord van Stefka Kostadinova (2,09 meter) door over 2,10 meter te springen.

Laros grootste talent

Niels Laros werd bij het gala van de Europese atletiekfederatie in het Noord-Macedonische Skopje verkozen tot het grootste Europese talent van 2024.

Laros eindigde dit jaar op de Spelen als zesde in de olympische finale van de 1.500 meter. Bij de FBK Games in Hengelo verbeterde hij het wereldrecord op de 1.000 meter bij de junioren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl