Max Verstappen en Lando Norris
NOS Sport

FIA wijst protest van McLaren af, tijdstraf Verstappen-concurrent Norris blijft staan

De FIA gaat niet opnieuw kijken naar de tijdstraf die McLaren-coureur Lando Norris vorig weekend opgelegd kreeg in de Grand Prix van de Verenigde Staten. McLaren had daarom gevraagd met een zogeheten right of review, maar de autosportbond oordeelde dat er te weinig nieuw bewijs beschikbaar is om de zaak te heropenen.

Norris was in Austin hard op weg naar een podiumplaats toen hij vier ronden voor het einde Max Verstappen inhaalde. Maar dat deed de Brit op een onreglementaire manier.

Hij haalde Verstappen in buiten de baan en kreeg daarvoor een tijdstraf van vijf seconden. Daardoor werd de Nederlander alsnog derde en pakte de regerend wereldkampioen belangrijke punten ten koste van zijn rivaal om de WK-titel.

'Significant en nieuw bewijs'

Norris' McLaren tekende voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico bezwaar aan bij de FIA. De renstal zei dat zij 'significant en nieuw' bewijs hadden dat ten tijde van de GP in Austin nog niet beschikbaar was.

Maar de FIA laat nu weten dat er geen relevant nieuw bewijs is en daarom het protest wordt afgewezen.

McLaren zegt zich neer te leggen bij de beslissing van de FIA, maar zegt ook dat het niet eens is met de argumentatie van de autosportbond.

Verstappen heeft 57 punten voorsprong op Norris in de strijd om het wereldkampioenschap. Er staan nog vijf races op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl