Vreugde bij Arne Slot
NOS Voetbal

Slot heeft beste start ooit voor trainer in Engeland, 'maar prijzen zijn nog fijner'

Een paar maanden na het vertrek van Jürgen Klopp, een van de succesvolste en populairste managers uit de clubgeschiedenis van Liverpool, heeft eigenlijk niemand het meer over de markante Duitser. Op Anfield gaat het inmiddels alleen nog over Arne Slot.

Een betere start in Engeland had Slot bijna niet kunnen hebben. Na de Champions League-overwinning op bezoek bij RB Leipzig op woensdagavond (0-1) staat Slot op elf zeges in zijn eerste twaalf wedstrijden als Liverpool-trainer.

Dat is een uitzonderlijk begin voor de man uit Bergentheim. In de hele historie van het Engelse voetbal (sinds 1888) was er geen trainer die zo goed begon met een club op het hoogste niveau.

Gelijktijdig zette Slot enkele andere fraaie records neer: zo is hij de eerste Liverpool-trainer die zijn eerste zes uitwedstrijden met de club wist te winnen. Bovendien kreeg hij met zijn ploeg pas vijf tegengoals in zijn eerste twaalf wedstrijden. Dat lukte slechts één andere Liverpool trainer ooit: William Connell, 101 jaar geleden in het jaar 1923.

De balans na de geweldige seizoenstart en bijbehorende records is dan ook positief. Liverpool staat bovenaan in de Premier League en gedeeld bovenaan in de Champions League.

Iets bereiken dat nooit gelukt is

Met zijn kenmerkende relativerende woorden reageerde Slot op de ongekende start bij Liverpool. "We mogen trots zijn, want Liverpool heeft al zoveel fantastische ploegen gehad. Er hebben hier ook fantastische managers gewerkt, dus om dan iets te bereiken dat nog nooit gelukt is bij deze club... dat is bijna onmogelijk."

"Records zijn nice, maar er is iets dat ik nog fijner vind. En ik denk dat jullie en ik allemaal weten wat ik dan bedoel", knipoogde Slot daarop naar de aanwezige journalisten. "En dat is prijzen winnen."

Slot heeft beste start ooit voor trainer in Engeland 'maar prijzen zijn nog fijner'

Komend weekend wacht een volgende test voor Slots Liverpool. Dan gaat het op bezoek bij Arsenal, dat vorig seizoen nog tweede werd in de Premier League en momenteel derde staat. Dat is een rechtstreeks duel met een concurrent voor het landskampioenschap.

Het Engelse Sky Sports verwacht na gisteravond dat Liverpool ook die horde zal kunnen nemen. "Liverpool zal concurrenten Manchester City en Arsenal erg bezorgd maken - ze zijn serieuze kandidaten voor zowel de Premier League als de Champions League", schreven zij.

Veel wedstrijden

Slot hield in het duel met Leipzig alvast rekening met de topper tegen Arsenal. Sterspeler Mohamed Salah werd na een uur naar de kant gehaald en dat was bewust, vertelde de trainer. "De spelers hebben veel wedstrijden gespeeld en dat geldt ook voor 'Mo'. Zondag komt er een zware wedstrijd aan en dan heb ik iedereen weer nodig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl