Marco Bizot ziet de 0-1 achter zich verdwijnen
NOS VoetbalAangepast

Bizot en Frimpong blijven met Brest en Leverkusen ongeslagen in Champions League

Stade Brestois en Bayer Leverkusen hebben woensdagavond in Frankrijk met 1-1 gelijkgespeeld in de groepsfase van de Champions League. De ploegen van Marco Bizot en Jeremie Frimpong blijven daardoor nog altijd ongeslagen in het miljardenbal.

Marten de Roon kwam met Atalanta Bergamo niet verder dan een 0-0 gelijkspel, thuis tegen Celtic.

Leverkusen en Brest begonnen met twee zeges aan de Champions League. Voor de Duitse ploeg van trainer Xabi Alonso was dat niet zo gek, maar Stade Brestois verraste toch wel met zeges op Salzburg en Sturm Graz.

Leverkusen opent score

In Frankrijk wilde Brest het Leverkusen ook moeilijk maken. Dat lukte in het eerste half uur nog niet echt.

Sterspeler Florian Wirtz schoot de regerend Duits kampioen na iets meer dan twintig minuten spelen op voorsprong. De 21-jarige middenvelder wist zichzelf volledig vrij te spelen. Nadat hij de bal had ontvangen, schoot Wirtz beheerst raak in de korte hoek.

Florian Wirtz schiet de 0-1 binnen

Maar Leverkusen, dat Oranje-international Frimpong pas na een uur spelen op het veld bracht, kon die voorsprong niet vasthouden. Een prachttreffer van Pierre Lees-Melou zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker.

Een voorzet van Abdallah Sima kwam voor de voeten van de 31-jarige middenvelder, die direct uithaalde met een lage volley: 1-1. Daar bleef het ook bij en zo hebben beide ploegen na drie duels zeven punten.

Atalanta komt niet voorbij Celtic

Ook De Roon hield niet meer over dan een punt aan deze Champions League-avond. Hij speelde met Atalanta thuis tegen Celtic en beide ploegen kwamen niet tot scoren: 0-0.

Dat was vooral voor Celtic een prima resultaat. De Schotse ploeg moest toch de zure nasmaak van de 7-1 nederlaag tegen Borussia Dortmund in de vorige speelronde wegspoelen.

Voor Atalanta was het resultaat teleurstellender. In de eerdere Champions League-wedstrijden waren goede resultaten gehaald tegen Arsenal (0-0) en Sjachtar Donetsk (0-3).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl