NOS Voetbal

Koopmeiners haakt geblesseerd af bij Oranje, PSV'er Til is zijn vervanger

Teun Koopmeiners is geblesseerd afgehaakt bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Juventus mist daardoor de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland. Guus Til van PSV is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen als vervanger.

21-voudig international Koopmeiners viel gisteren uit tijdens Juventus - Cagliari (1-1). Hij miste afgelopen zomer nog het EK in Duitsland, omdat hij vlak voor het toernooi een spierblessure opliep.

Til heeft dit seizoen een vaste basisplek als aanvallende middenvelder bij PSV. Hij speelde vijf interlands, zijn laatste was in 2022 tegen Wales.

Til is de enige speler van koploper PSV in de Oranje-selectie, omdat Joey Veerman en Jerdy Schouten eerder al geblesseerd afhaakten. Ook Jurriën Timber, Wout Weghorst, Nathan Aké en Jan Paul van Hecke zijn er door blessures niet bij. Van Hecke maakte vorige maand als invaller in het thuisduel met Duitsland (2-2) nog zijn interlanddebuut maakte.

Memphis Depay ontbreekt ook in de selectie. De spits, die zijn vizier nog altijd gericht heeft op Oranje-topscorer Robin van Persie (46 om 50 goals), moet wegens zijn recente overgang naar het Braziliaanse Corinthians in de wachtkamer plaatsnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl