NOS Wielrennen

Lavreysen gaat op WK voor nieuwe hattrick, vijf debutanten mee naar Denemarken

Harrie Lavreysen gaat deze maand op de WK baanwielrennen weer voor een hattrick: hij doet voor Nederland mee op de sprint, keirin en teamsprint. Op de Olympische Spelen in Parijs was de 27-jarige Lavreysen op die drie onderdelen de sterkste.

Lavreysen gaat voor zijn zesde hattrick bij een groot internationaal kampioenschap. Behalve op de Spelen van Parijs pakte hij ook al drie keer goud op de WK's van 2020 en 2021 en op de EK's in 2023 en 2024.

Hugo Haak, die vorige maand terugkeerde als bondscoach van de sprintploeg, selecteerde dezelfde renners als tijdens de succesvolle Spelen. Daarnaast neemt hij twee debutanten mee naar de WK in Denemarken.

"Deze groep topatleten wordt gecomplementeerd door de jonge talenten Kimberly Kalee en Tijmen van Loon. We kijken ernaar uit om op alle onderdelen mee te kunnen doen om de medailles, met in het bijzonder de mannen en vrouwen teamsprint."

Naast de drie gouden medailles voor Lavreysen, veroverde Nederland ook zilver (Hetty van de Wouw, keirin) en brons (Maike van der Duin en Lisa van Belle, koppelkoers) in Parijs.

Debuut Wiebes

Ook Nick Stöpler, bondscoach van de duurrenners, heeft een mix van ervaren atleten en debutanten geselecteerd. Lorena Wiebes, vooral bekend als sprinter op de weg, maakt haar WK-debuut op de scratch. Yanne Dorenbos debuteert op het omnium en de 20-jarige Van Belle rijdt haar eerste WK, waarbij ze de koppelkoers combineert met de afvalkoers.

De WK baanwielrennen worden van 16 tot 20 oktober gehouden in het Deense Ballerup.

Harrie Lavreysen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl