Wout Weghorst is een van de afwezigen
NOS Voetbal

Viertal Ajax niet naar Praag voor wedstrijd tegen Slavia, Konadu en Faberski wel mee

Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim, Wout Weghorst en Bertrand Traoré zijn niet met Ajax meegereisd naar Tsjechië voor de Europa League-wedstrijd tegen Slavia Praag. Dat meldt Ajax. Door de lijst van afwezigen maken de 18-jarige talenten Jan Faberski en Don-Angelo Konadu voor het eerst hun opwachting in de Europese selectie.

Waarom de vier niet beschikbaar zijn, meldt de club niet. Weghorst miste dit weekend door een blessure al de wedstrijd tegen RKC. Fitz-Jim, Traoré en Henderson vielen toen in de tweede helft in. Traoré maakte in Waalwijk de 0-1.

Davy Klaassen reist wel mee naar Praag, maar mag niet spelen. Hij is aangetrokken na het sluiten van de transfermarkt en is niet ingeschreven voor Europees voetbal. Ajax wil hem er graag bij hebben om te trainen in aanloop naar het eredivisieduel met FC Groningen van komende zondag.

De Poolse Faberski is een rechtsbuiten, die soms ook aan de linkerkant wordt gebruikt. Konadu is een spits. Faberski en Konadu speelden afgelopen maandag nog 90 minuten met Jong Ajax tegen Dordrecht. Die wedstrijd ging met 1-0 verloren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl