Helmond Sport-spelers vieren de 1-0 bij Jong PSV

Helmond Sport na zege op Jong PSV medekoploper eerste divisie

Helmond Sport mag zich medekoploper noemen in de eerste divisie. Bij Jong PSV wonnen de Helmonders met 3-1. Ook Excelsior en FC Den Bosch hebben 17 punten uit 8 duels, maar zij blijven Helmond op doelsaldo voor.

Daardoor belooft het een spannende strijd te worden om de eerste periodetitel. Vrijdag is de laatste speelronde van de eerste periode. Alle wedstrijden beginnen dan om 20.00 uur.

De vier clubs met een periodetitel bemachtigen een ticket voor de play-offs om promotie, die aan het eind van het seizoen gespeeld worden.

Vliegende start

In Eindhoven stond Helmond na ruim een kwartier al met 3-0 voor. Nadat Lennerd Daneels de score had geopend, gleed Anthony van den Hurk de 2-0 binnen en kopte Jonas Scholz raak uit een hoekschop.

Jonas Scholz na zijn goal tegen Jong PSV

Het elftal van oud-PSV'er Kevin Hofland kreeg vervolgens kans op kans, maar bleef steken op drie treffers. Voor Jong PSV deed de Australiër Marcus Younis na rust iets terug met een prachtig afstandsschot.

De wedstrijd lag vlak voor tijd even stil omdat er vanuit het uitvak vuurwerk op het veld werd gegooid. Hofland maande de supporters van Helmond tot rust en na een onderbreking van tien minuten kon het duel toch worden uitgespeeld.

Nipte zege Dordrecht

FC Dordrecht, dat achtste staat in de eerste divisie, won bij Jong Ajax met 1-0. Devin Haen maakte de enige treffer na een fout van Dies Janse, die diep in blessuretijd ook nog rood kreeg. Jong Ajax bezet de dertiende plaats op de ranglijst.