Ryan Fosso van Fortuna Sittard en Mohamed Nassoh van Sparta tijdens een duel

Sparta kan vroege openingstreffer geen vervolg geven tegen Fortuna: 1-1

In een kleurloze wedstrijd hebben Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard de punten gedeeld. Op Het Kasteel werd het 1-1. De thuisploeg kwam al in de derde minuut op voorsprong via verdediger Teo Quintero, maar nog voor rust maakten de bezoekers uit Limburg de gelijkmaker.

Door het gelijkspel slaagt Sparta er niet in om te profiteren van het puntenverlies van stadgenoot Feyenoord. Bij winst was het Feyenoord voorbijgegaan op de ranglijst, hoewel Feyenoord nog een wedstrijd tegoed heeft. Beide ploegen hebben nu tien punten.

Sparta heeft dit seizoen nog geen van de vier thuisduels gewonnen. Op de openingsdag kwam het niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Heracles Almelo. Het speelde vervolgens knap gelijk tegen Feyenoord (1-1) en verloor vorige week op eigen veld nipt van Go Ahead Eagles.

Na de eerste nederlaag van het seizoen, vorige week tegen Go Ahead, koos Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk vandaag voor een andere basisopstelling dan gebruikelijk.

Vertrouwen beloond

Daardoor kreeg onder anderen Teo Quintero de kans om vanaf de start te spelen. Rijsdijk zal tevreden hebben toegekeken hoe de Venezolaanse verdediger dat vertrouwen al in de derde minuut beloonde met een doelpunt. Quintero kopte tussen twee verdedigers raak uit een vrije trap.

De spelers van Sparta vieren de vroege treffer van Teo Quintero

Na een half uur spelen trokken de bezoekers uit Limburg de stand gelijk. Een goed uitgespeelde aanval bereikte Ezequiel Bullaude, die op aangeven van Ivo Pinto de 1-1 in het het kopte.

Beide ploegen kwamen na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer. In de tweede helft was Sparta de bovenliggende partij, maar de thuisclub trof in de nummer dertien van de ranglijst een ploeg die zich behoorlijk tevreden toonde met een punt.

Fortuna-coach Buijs 'heel tevreden' met punt op Kasteel, Sparta 'had meer verdiend'