NOS Sport

Alcaraz verslaat Fritz en bezorgt Team Europa vijfde Laver Cup-zege

Op een spannende laatste dag hebben de tennissers van Team Europa de Laver Cup gewonnen. Team Wereld werd in Berlijn geklopt met 13-11. Team Europa, dat al vier keer de Laver Cup won, begon de slotdag met een 4-8 achterstand op Team Wereld.

Carlos Alcaraz haalde zondagavond de beslissende punten binnen door Taylor Fritz te verslaan: 6-2, 7-5.

Alcaraz verslaat Fritz en bezorgt Team Europa vijfde Laver Cup-zege

De vorige twee edities werden gewonnen door Team Wereld. Die kant leek het ook op te gaan toen de Amerikaan Frances Tiafoe de eerste set won van Alexander Zverev. Maar de Duitser knokte zich voor eigen publiek knap terug, pakte de tweede set en won de matchtiebreak. Daardoor hield hij Team Europa in leven.

De eerste wedstrijd van de dag, een dubbelspel, werd ook al gewonnen door het Europese team, dankzij het duo Alcaraz/Casper Ruud. De Spanjaard en de Noor wonnen met 6-2, 7-6 van de Amerikanen Ben Shelton en Tiafoe. In de tweede wedstrijd van de dag zegevierde Team Wereld. Shelton versloeg in drie sets de Rus Daniil Medvedev: 6-7, 7-5, 10-7.

Alcaraz bezorgt Team Europa zege

Het kwam dus aan op de laatste wedstrijd. Die tussen Alcaraz en de Amerikaan Fritz. Alcaraz, de nummer drie van de wereldranglijst, won in rap tempo de eerste set van Fritz, verliezend finalist op de US Open.

Taylor Fritz

Ook in set twee pakte Alcaraz een voorsprong, maar die wist Fritz ongedaan te maken. Toch lukte het de Spanjaard opnieuw een break te plaatsen en daarmee Europa de winst te schenken.

Afscheid van Borg en McEnroe

Het was de laatste keer dat John McEnroe en Björn Borg bij respectievelijk Team Wereld en Team Europa aan het roer stonden. Zij geven het captainstokje over aan Andre Agassi (Team Wereld) en Yannick Noah (Team Europa).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl