De Nederlandse zaalvoetballers tegen Paraguay
NOS Sport

Zaalvoetballers treffen dinsdag Oekraïne in achtste finales WK

Oekraïne is dinsdag in Tasjkent de tegenstander van de Nederlandse zaalvoetballers in de achtste finales van het WK futsal in Oezbekistan. De Oekraïners wonnen zaterdag in Andizan met 4-1 van Afghanistan en eindigden daarmee als tweede in groep C.

Ihor Korsoen, Mychajlo Zvarjtsh, Danyjil Abaksjyn en Jevheni Zjoek (penalty) maakten de doelpunten voor Oekraïne, Mehran Gholami liet de enige Afghaanse treffer noteren. Argentinië won ook zijn derde wedstrijd, met 9-5 van Angola, en werd groepswinnaar.

De nummers één en twee van de zes poules plaatsen zich voor de achtste finales en ook de vier beste nummers drie gaan door. Oranje kwalificeerde zich vrijdag door een 5-2 zege op Paraguay en een tweede plaats in groep A voor de volgende ronde.

Op het EK van twee jaar geleden in Nederland was Oekraïne de tegenstander in de groepsfase. Nederland won het openingsduel toen verrassend met 3-2, maar slaagde er in tegenstelling tot de Oekraïners uiteindelijk niet in door te stoten naar de knock-outfase.

Oekraïne staat momenteel 12de op de FIFA-wereldranglijst, Nederland is de nummer 36.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl