Zaalvoetballers laten - ondanks prachtgoal - winst glippen in tweede WK-duel

Nederlandse zaalvoetballers spelen opnieuw gelijk op WK

De Nederlandse zaalvoetballers hebben ook hun tweede wedstrijd op het WK futsal in Oezbekistan gelijkgespeeld. Tegen Costa Rica kwam Oranje via een gigantische uithaal van Ismaïl Ouaddouh zeer fraai op voorsprong, maar uiteindelijk werd het toch 2-2.

In de openingswedstrijd speelde Oranje verrassend met 3-3 gelijk tegen gastland Oezbekistan. Vrijdag speelt Oranje het laatste groepsduel tegen Paraguay, op papier de sterkste tegenstander.

Dan zal een remise waarschijnlijk niet volstaan. De nummers één en twee van de zes groepen en de vier beste nummers drie gaan verder naar de achtste finales.

"Wij moeten winnen van Paraguay om door te kunnen gaan", besefte aanvoerder Jordany Martinus, "want met twee punten gaan we het niet redden natuurlijk."

Captain Martinus baalt van remise tegen Costa Rica: 'Nu moet je winnen van Paraguay'

Oranje, dat voor het eerst sinds 24 jaar weer op een WK aanwezig is, begon in Tasjkent goed aan het duel en had veel balbezit. Jordany Martinus was al snel dicht bij een doelpunt. De aanvaller nam een verre uitgooi van keeper Manuel Kuijk direct uit de lucht, maar zijn schot met buitenkant rechts miste het doel. Even later raakte Ayoub Boukhari de paal.

Oranje was in de openingsfase het gevaarlijkst, maar Costa Rica, nummer 31 van de FIFA-wereldranglijst, opende de score. Daniel Gomez schoot raak uit een rebound. Zijn schot werd nog aangeraakt door Tevfik Ceyar.

Oranje, nummer 36 van de wereld, leek wat aangeslagen door de achterstand. Toch bleef de ploeg van de Spaanse bondscoach Miguel Andrès Moreno zoeken naar mogelijkheden.

Saïd Bouzambou brak een minuut voor rust de ban. Na een corner schoot de aanvaller van FC Eindhoven via de paal raak.

Prachtgoal Ouaddouh

Nederland maakte na rust een vliegende start met een schitterend doelpunt van Ouaddouh. De bal stuiterde niet eens zo gunstig voor zijn voeten en hij haalde verwoestend uit.

Bekijk hier de goal:

Wereldgoal Ouaddouh voor Oranje bij WK futsal: 'Wat een pegel!'

Oranje kreeg via Ouaddouh (counter) en Mohamed Chih (flitsende combinatie) kansen op de 3-1.

Costa Rica, dat het eerste groepsduel met 5-2 had verloren van Paraguay, ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er via Yosel León. Gomez raakte de bal verkeerd, maar León promoveerde het mislukte schot tot een doelpunt.

Slotoffensief

Oranje ging in de slotfase op zoek naar de overwinning door Ceyar een keepershirt aan te doen en met vijf spelers aan te vallen, maar scoren lukte niet. De teleurstelling droop van de gezichten van de Nederlandse internationals af, terwijl de Costa Ricanen juichend het veld verlieten.