Antoine Griezmann

Griezmann helpt Atlético langs Leipzig, Atalanta en Arsenal in evenwicht

Atlético Madrid is de Champions League begonnen met een 2-1 overwinning op RB Leipzig. Het winnende doelpunt werd pas in de 90ste minuut gemaakt door José Maria Giménez. De grote man was Antoine Griezmann, die scoorde en de beslissende assist gaf.

Leipzig, waar Xavi Simons in de basis startte en Lutsharel Geertruida twintig minuten voor tijd inviel, kwam razendsnel op voorsprong in Madrid. Spits Benjamin Sesko zette zelf een counter op, die werd ingeschoten voor voormalig Vitesse-spits Loïs Openda. Dat schot werd nog gekeerd, maar in de rebound kon Sesko zelf binnenkoppen.

Daarna nam Atlético de controle over de wedstrijd en kwam het ook terecht op gelijke hoogte. Zoals wel vaker was het Griezmann, sinds dit jaar all-time topscorer van de club, die de trekker overhaalde. Een prima voorzet van Marcos Llorente werd door de Fransman doeltreffend op de volley genomen.

Xavi Simons haalt uit

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, lange tijd zonder succes. Namens Leipzig probeerde Oranje-international Simons het tweemaal zonder succes, namens Atlético deed onder meer Alexander Sørloth het met een kopbal.

De Noor speelde in het seizoen 2016/17 met wisselend succes voor FC Groningen en werd vorig seizoen na enkele omzwervingen topscorer van La Liga namens Villarreal. Dat leverde hem een transfer naar Atlético op.

Vlak voor tijd, in de blessuretijd van de tweede helft, was het dan toch raak voor de thuisploeg. Griezmann leverde uit de draai een afgemeten voorzet af, die uitstekend werd binnengekopt door Giménez, die zijn ploeg daarmee de drie punten bezorgde.

Atalanta en Arsenal in evenwicht

In Bergamo maakten Atalanta en Arsenal er een vermakelijk duel van waarin uiteindelijk niet werd gescoord: 0-0.

Bij de Italianen droeg Marten de Roon de aanvoerdersband. De Nederlander is weer hersteld van een blessure die hem aan de kant hield tijdens de gewonnen Europa League-finale en waardoor hij ook het EK met Oranje moest missen. Tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen miste hij nog geen minuut bij Atalanta.

Bij de Engelsen kreeg Jurriën Timber een basisplaats van trainer Mikel Arteta, die de Nederlander vooral als linksback inzet. Daar speelde Timber een verdienstelijke partij: zonder echt in de problemen te komen, hield hij met zijn defensieve kompanen de nul.

Raya wordt gefeliciteerd na zijn dubbele redding

Atalanta had het beste van het spel en creëerde ook de beste mogelijkheden. Vlak na rust kreeg het zelfs de uitgelezen mogelijkheid om te scoren toen Mateo Retegui een penalty mocht nemen.

Arsenal-doelman David Raya ontpopte zich echter tot de held van zijn team door eerst de strafschop te stoppen en daarna ook de rebound op fenomenale wijze uit het doel te duiken. Daarmee was de Spaanse doelman hoofdverantwoordelijk voor een clean sheet van zijn ploeg.