NAC wint van Fortuna, dankzij gouden wissel na rode kaart voor trainer Hoefkens

Bekijk de samenvatting van NAC - Fortuna Sittard

NAC Breda heeft op eigen veld een nipte 1-0 overwinning geboekt op Fortuna Sittard. Vijf minuten voor tijd kroonde Kacper Kostorz zich tot matchwinner door uit een hoekschop de enige treffer van de wedstrijd in het doel te koppen.

Kostorz was zeven minuten daarvoor in het veld gekomen. Een gouden wissel in een typisch 'avondje NAC'. Die wissel werd overigens niet doorgevoerd door hoofdtrainer Carl Hoefkens: hij werd in de 75ste minuut met een directe rode kaart weggestuurd vanwege commentaar op de arbitrage.

Het is de tweede zege van het seizoen voor de promovendus. NAC staat na vijf wedstrijden op de negende plaats van de ranglijst.

Rood voor trainer Hoefkens

De thuisploeg had meer balbezit voor de rust, maar werd maar niet gevaarlijk. Dat was Fortuna, dat het duel vrij eenvoudig controleerde, wel. Dat gevaar kwam vooral door twee schoten van Alen Halilovic, maar het ontbrak de Fortuna-spits aan precisie.

Tevreden

Kort na de rust legde NAC eindeljk een goede aanval op de mat, maar de inzet van Elias Mar Omarsson werd gekeerd door Mattijs Branderhorst. De wedstrijd leek in een bloedeloos gelijkspel te eindigen, maar de aanhang ging toch tevreden naar huis nadat Kostorz bij de eerste paal binnen had gekopt.