Leipzig kan niet winnen bij debuut Geertruida, Bayern neemt koppositie over

Lutsharel Geertruida heeft bij zijn debuut bij RB Leipzig met 0-0 gelijkgespeeld tegen Union Berlin. Bij Leipzig stond ook Xavi Simons in de basis.

Geertruida, die deze zomer overkwam van Feyenoord, speelde als een van de drie centrale verdedigers. Hij werd kort voor tijd gewisseld. Simons maakte de negentig minuten wel vol.

Loïs Openda had de grootste mogelijkheid om Leipzig op voorsprong te zetten, maar de matig ingeschoten penalty van de Belg werd gekeerd door doelman Frederik Rønnow. Het is het eerste puntenverlies voor Leipzig, dat de koppositie verloor aan Bayern München.

Het puntenverlies van Leipzig stelde Bayern München in staat de koppositie later op de avond over te nemen. De club uit Beieren deed dat met een ruime 1-6-zege bij het gepromoveerde Holstein Kiel.

Bij rust stond het al 0-4 voor de club uit Beieren. Het duel was nog geen veertien seconden onderweg toen Jamal Musiala namens de bezoekers voor de openingstreffer zorgde, na een lange bal van doelman Manuel Neuer die direct op de aftrap volgde.

Eenzijdige wedstrijd

Het was een voorbode voor de eenzijdige wedstrijd die de 15.000 toeschouwers te zien zouden krijgen. In de zevende minuut profiteerde Harry Kane van geklungel in de Holstein-defensie door de 0-2 in de hoek te schieten.

Harry Kane, Michael Olise en Kingsley Coman vieren een treffer

Een eigen doelpunt van Nicolai Remberg en een geplaatst schot van Kane zorgden voor een comfortabele 0-4-ruststand. Na de pauze verzorgde Michael Olise de vijfde treffer en voltooide Kane zijn hattrick door in blessuretijd een strafschop te benutten.

Namens de thuisploeg zorgde Armin Gigovic in de 82ste minuut voor een eretreffer. De Bosnisch-Zweedse middenvelder kwam een week geleden namens Bosnië en Herzegovina nog in actie tijdens het Nations League-duel met Oranje.

Leverkusen wint weer

Twee weken na de eerste nederlaag in 35 wedstrijden pakte Bayer Leverkusen de draad weer op. De regerend kampioen versloeg Hoffenheim met 1-4. Bij Leverkusen begon Jeremie Frimpong op de bank.

Bayer Leverkusen wint overtuigend bij Hoffenheim

Martin Terrier en Victor Boniface zetten Leverkusen binnen een halfuur op 0-2. Voor rust maakte Mërgim Berisha nog de aansluitingstreffer. In de 72ste minuut breidde Florian Wirtz de voorsprong van Leverkusen weer uit naar twee, en een paar minuten later scoorde Boniface voor de tweede keer.

Komende donderdag neemt Leverkusen het in de Kuip op tegen Feyenoord voor de eerste wedstrijd in de leaguefase van de Champions League.

Boadu scoort

In het duel tussen Freiburg en Bochum was Myron Boadu trefzeker voor de bezoekers. De oud-spits van AZ en Twente zorgde voor de 0-1, maar door twee treffers van Chukwubuike Adamu ging Freiburg met de drie punten aan de haal.