Thomas Müller
NOS Voetbal

Bayern München wint van Freiburg dankzij scorende jubilaris Müller

Bayern München heeft ook het tweede competitieduel van het nieuwe seizoen gewonnen. In eigen huis kende Der Rekordmeister een relatief simpele middag en won het met 2-0 van SC Freiburg.

Thomas Müller speelde zijn 710de duel voor Bayern en werd daarmee de speler met de meeste duels ooit voor de club. Hij loste Sepp Maier (709) af en luisterde zijn jubileumduel op met een fraaie goal.

Omdat Bayern vorige week won na een comeback tegen VfL Wolfsburg, gaan de Zuid-Duitsers na twee duels gedeeld aan kop van de Bundesliga. Ook RB Leipzig en Heidenheim zijn nog zonder puntenverlies.

De stand in de Bundesliga

In de Allianz Arena werd het verschil gemaakt door twee dertigers. Eerst was het de 31-jarige Harry Kane die zijn ploeg vanaf de strafschopstip op 1-0 zette, waarna Bayern moeite had om de voorsprong te vergroten.

In de 78ste minuut zorgde de 34-jarige Müller dan toch nog voor een explosie van vreugde. Hij plukte een voorzet begaafd uit de lucht, waarmee hij zijn tegenstander direct passeerde, om vervolgens met links hard raak te pegelen.

Vlak voor tijd dacht Freiburg de eretreffer te maken nadat het een penalty kreeg, maar Lucas Höler wist dat buitenkansje niet op waarde te schatten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl