NOS Voetbal

Aké maand langs de kant: 'Elke keer raakt hij geblesseerd bij Oranje'

Nathan Aké staat naar verwachting een maand langs de kant met een spierblessure. Dat heeft Manchester City-manager Pep Guardiola vandaag gezegd op een persconferentie.

"Ik verwacht dat we hem tot de komende interlandperiode moeten missen", zei Guardiola. Die interlandperiode staat medio oktober op het programma. Oranje treft dan Hongarije (11 oktober) en Duitsland (14 oktober) in de Nations League.

Daarvoor staan er voor City zeven wedstrijden op het programma, onder meer in de Premier League tegen Arsenal en in de Champions League tegen Internazionale.

Brancard

De Oranje-international moest dinsdag tijdens de Nations League-wedstrijd in en tegen Duitsland (2-2) per brancard van het veld. "We hebben pech met het nationale elftal", vertelde Guardiola. "Elke keer als Aké daar speelt, raakt hij geblesseerd."

Guardiola over blessure Aké: 'Elke keer raakt hij geblesseerd bij Oranje'

In de wedstrijd tegen Duitsland (2-2) ging Aké vlak voor rust diep op een lange bal van doelman Bart Verbruggen. Bij het aannemen van de bal in het zestienmetergebied van Duitsland schoot het ogenschijnlijk in zijn hamstring.

De 29-jarige oud-speler van Chelsea en Bournemouth kon niet verder en moest naar de kant worden gedragen. Jurriën Timber was zijn vervanger. Bij zijn Engelse club had Aké dit seizoen nog amper speeltijd gekregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl